Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Στο εδώλιο ο λέκτορας για την υπόθεση του αρσενικού
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο εδώλιο ο λέκτορας για την υπόθεση του αρσενικού

Του Πέτρου Καρσιώτη Ενώπιον των δικαστών του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου θα υπερασπιστεί την αθωότητα του, ο 45χρονος λέκτορας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ο οποίος κατηγορείται για δολοφονία με αρσενικό της συζύγου του και της γιαγιάς της, το 2013! Αυτό αποφάσισε τα ο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης με  βούλευμα που δημοσιεύτηκε και μετά από δικαστική διερεύνηση του […]

imagehandler.ashx__8

Του Πέτρου Καρσιώτη

Ενώπιον των δικαστών του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου θα υπερασπιστεί την αθωότητα του, ο 45χρονος λέκτορας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ο οποίος κατηγορείται για δολοφονία με αρσενικό της συζύγου του και της γιαγιάς της, το 2013!

Αυτό αποφάσισε τα ο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης με  βούλευμα που δημοσιεύτηκε και μετά από δικαστική διερεύνηση του θρίλερ που διήρκεσε περίπου τέσσερα ολόκληρα χρόνια!

Παράλληλα το ίδιο Δικαστικό Συμβούλιο απέρριψε την αίτηση του κατηγορούμενου λέκτορα, που βρίσκεται προφυλακισμένος να αντικατασταθεί η προσωρινή του κράτηση με περιοριστικούς όρους.

Οι δύο γυναίκες πέθαναν το καλοκαίρι του 2013 με διαφορά λίγων ημερών

Οι δύο γυναίκες, για τη δηλητηρίαση με αρσενικό των οποίων κατηγορείται ο λέκτορας,  άφησαν την τελευταία τους πνοή τον Αύγουστο του 2013,  με διαφορά λίγων ημερών στο νοσοκομείο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης όπου νοσηλεύονταν.

Ως τότε, διέμεναν μαζί σε εξοχικό σπίτι στη Χαλκιδική.

Πρώτη πέθανε η 85χρονη και λίγα 24ωρα αργότερα η 34χρονη εγγονή της, μητέρα ενός ανήλικου παιδιού από το γάμο της με τον κατηγορούμενο πανεπιστημιακό.

Οι ιστολογικές εξετάσεις έδειξαν πως και οι δύο πέθαναν από δηλητηρίαση από αρσενικό

Από την πρώτη στιγμή, οι συγγενείς των δύο νεκρών γυναικών θεώρησαν ότι επρόκειτο για δολοφονία και γι’ αυτό προχώρησαν στην κατάθεση μήνυσης.

Στη συνέχεια, η υπόθεση ερευνήθηκε ποινικά κι ως κατηγορούμενος κλήθηκε να λογοδοτήσει στον 6ο τακτικό ανακριτή Θεσσαλονίκης ο 45χρονος λέκτορας, που κατά τη μαραθώνια απολογία του αρνήθηκε οποιαδήποτε εμπλοκή στη διπλή ανθρωποκτονία.

Υποστήριξε ότι η δηλητηρίαση προκλήθηκε από νερό λόγω των σκουριασμένων σωληνώσεων

Υποστήριξε  ότι η δηλητηρίαση προήλθε από το νερό του σπιτιού τους στη Χαλκιδική, λόγω των σκουριασμένων σωληνώσεων.

Εισαγγελέας και ανακριτής διαφώνησαν ως προς το θέμα της προσωρινής του κράτησης και τελικά το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών με βούλευμα τον περασμένο Ιανουάριο,  ήρε την διαφωνία υπέρ του ανακριτή, με συνέπεια ο κατηγορούμενος να συλληφθεί και να προφυλακιστεί.

Πώς και πότε ξεκίνησε το θρίλερ των θανάτων

Η πολύκροτη  υπόθεση είχε απασχολήσει την κοινή γνώμη τον Μάρτιο του 2015, όταν έγινε γνωστό πως η εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης άσκησε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση, κατά παντός υπευθύνου για το μυστηριώδη, τότε, θάνατο των δύο γυναικών.

Μιας γιαγιάς 86 ετών και της 34χρονης εγγονής της, μητέρας ενός ανήλικου παιδιού. Οι δυο γυναίκες, είχαν χάσει τη ζωή τους, με διαφορά λίγων ημερών. Η 86χρονη γυναίκα πέθανε στις 19 Αυγούστου του 2013 ενώ λίγες ημέρες αργότερα, στις 23 Αυγούστου εξέπνευσε και η 34χρονης εγγονή της, μετά από μακρά νοσηλεία, στο νοσοκομείο Παπανικολάου.

Στο νοσοκομείο με μυϊκή αδυναμία και αστάθεια Η εγγονή εισήχθη στο νοσοκομείο στις 25 Ιουλίου του 2013 με συμπτώματα μυϊκής αδυναμίας στα κάτω άκρα και δυσκολία στη βάδισή της.

Στις 29 Ιουλίου μπήκε στη ΜΕΘ και μετά από νοσηλεία επτά ημερών, κατάφερε να βγει από τη ΜΕΘ στις 4 Αυγούστου και μεταφέρθηκε και πάλι στην παθολογική πτέρυγα.

Και ενώ η κλινική εικόνα της εγγονής βελτιωνόταν συνεχώς, στις 12 Αυγούστου η κατάστασή της επιδεινώθηκε. Στις τις 23 Αυγούστου. Η  γιαγιά στις 11 Αυγούστου του 2013, παρουσίασε διάρροια και εμετούς. Η κατάστασή της ,επιδεινώθηκε, εισήχθη στο νοσοκομείο με οξεία νεφρική ανεπάρκεια με αποτέλεσμα να εκπνεύσει μέσα στο νοσοκομείο στις 19 Αυγούστου.
 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις