Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Πρόσφυγας στο BBC: “Είναι πολύ επικίνδυνα και βρώμικα στην Ελλάδα” (vid)
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρόσφυγας στο BBC: “Είναι πολύ επικίνδυνα και βρώμικα στην Ελλάδα” (vid)

Στο BBC μίλησε ένας 17χρονος πρόσφυγας που μένει εδώ και πολλούς μήνες σε εγκαταλελειμμένο εργοστάσιο στην Πάτρα μαζί με πολλούς ακόμη μετανάστες και περιέγραψε την κατάσταση που επικρατεί. Ο Μουσταφά, έχει προσπαθήσει αρκετές φορές να φύγει από τη χώρα και να πάει στην Ιταλία, γιατί όπως λέει «είναι πολύ επικίνδυνο να ζεις έξι ή επτά […]

ImageHandler

Στο BBC μίλησε ένας 17χρονος πρόσφυγας που μένει εδώ και πολλούς μήνες σε εγκαταλελειμμένο εργοστάσιο στην Πάτρα μαζί με πολλούς ακόμη μετανάστες και περιέγραψε την κατάσταση που επικρατεί.

Ο Μουσταφά, έχει προσπαθήσει αρκετές φορές να φύγει από τη χώρα και να πάει στην Ιταλία, γιατί όπως λέει «είναι πολύ επικίνδυνο να ζεις έξι ή επτά μήνες στην Ελλάδα».

Οι εικόνες που δείχνει το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο αποτυπώνουν την σκληρή πραγματικότητα.

«Τις περισσότερες φορές δεν έχουμε ρεύμα. Είναι πολύ βρώμικα και κοιμόμαστε κάτω χωρίς χαλιά. Όταν κάνει κρύο, πολλά αγόρια αρρωσταίνουν», λέει ο Μουσταφά.

Ο 17χρονος επιχείρησε πολλές φορές να φύγει από την Ελλάδα, όμως έπεφτε στα χέρια των Αρχών.

Ο ίδιος λέει ανοιχτά πως θα ξανακρυφτεί κάτω από κάποιο φορτηγό μέχρι να τα καταφέρει. «Θα το κάνω ξανά και ξανά. Δεν με ενδιαφέρει αν κινδυνεύσω. Όλα είναι θέμα τύχης» λέει στο BBC.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις