Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Από την δεξιά ο νέος πρωθυπουργός της Γαλλίας (pics)
ΚΟΣΜΟΣ

Από την δεξιά ο νέος πρωθυπουργός της Γαλλίας (pics)

Ο Εντουάρντ Φιλίπ, βουλευτής της δεξιάς και δήμαρχος της Χάβρης θα είναι ο νέος πρωθυπουργός της Γαλλίας. Ο 46χρονος κεντροδεξιός προέρχεται από το Ρεπουμπλικανικό κόμμα, με τους αναλυτές να εκτιμούν ότι η επιλογή αυτή αποτελεί ένδειξη ότι ελπίζει να προσελκύσει και άλλα στελέχη από τους Ρεπουμπλικανούς ενόψει των κοινοβουλευτικών εκλογών του Ιουνίου. Τελείωσε το Ινστιτούτο […]

eb9afea6e973ad1aec3091693de9fe18-696x464

Ο Εντουάρντ Φιλίπ, βουλευτής της δεξιάς και δήμαρχος της Χάβρης θα είναι ο νέος πρωθυπουργός της Γαλλίας.

Ο 46χρονος κεντροδεξιός προέρχεται από το Ρεπουμπλικανικό κόμμα, με τους αναλυτές να εκτιμούν ότι η επιλογή αυτή αποτελεί ένδειξη ότι ελπίζει να προσελκύσει και άλλα στελέχη από τους Ρεπουμπλικανούς ενόψει των κοινοβουλευτικών εκλογών του Ιουνίου.

Τελείωσε το Ινστιτούτο Πολιτικών Σπουδών του Παρισιού και την Γαλλική Εθνική Σχολή Διοίκησης (ΕΝΑ) και ήταν μέλος του Σοσιαλιστικού κόμματος πριν πολιτευθεί με την Δεξιά.

23b93f60c34a4605bd26f7426e508bba

Ο Φιλίπ και ο Μακρόν γνωρίζονται από το παρελθόν, αφού έχουν σπουδάσει στο ίδιο πανεπιστήμιο και σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του κόμματος του Μακρόν Μπεντζαμίν Γκριβό, “χαίρουν αμοιβαίας εκτίμησης”.

Ο Φιλίπ εκλέγεται στη Χάβρη από το 2012, ενώ έχει πολλές κοινές απόψεις με τον Μακρόν σε θέματα οικονομίας και κοινωνικά ζητήματα.

25b2916b5c49db617f52fa5ea48efee7-357

Είναι χαρακτηριστικό ότι όταν στη Γαλλία ξέσπασαν διαδηλώσεις εναντίον του γάμου ομοφυλοφίλων, ο Εντουάρ Φιλίπ δεν καταψήφισε τον νόμο στη βουλή. «Έχει εμπειρία και έχει τις πλάτες για να υποστηρίξει αυτό τον ρόλο. Εκφράζει την τόλμη. Αν ήμουν εγώ πρόεδρος δημοκρατίας θα τον έκανα πρωθυπουργό», δήλωσε στο RTL ο βουλευτής Gilles Boyer.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις