Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Αναβάλλονται τα ραντεβού στον “Άγιο Σάββα”- Βοήθεια επωνύμων για την αντικατάσταση των κλεμμένων
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αναβάλλονται τα ραντεβού στον “Άγιο Σάββα”- Βοήθεια επωνύμων για την αντικατάσταση των κλεμμένων

Του Πέτρου Καρσιώτη Επτά ενδοσκόπια και ένας επεξεργαστής από το Γαστρεντερολογικό Τμήμα του «Αγίου Σάββα» καθώς και ένα πληκτρολόγιο και ένα συνδετικό για τον υπέρηχο του Βρογχοσκοπίου όπως και ένα συνδετικό για το video του Βρογχοσκοπίου από το Πνευμονολικό Τμήμα, είναι τα ιατρικά εργαλεία που έκλεψαν οι άγνωστοι ξημερώματα της Δευτέρας από το αντικαρκινικό νοσοκομείο. […]

agios-savvas-708_0

Του Πέτρου Καρσιώτη

Επτά ενδοσκόπια και ένας επεξεργαστής από το Γαστρεντερολογικό Τμήμα του «Αγίου Σάββα» καθώς και ένα πληκτρολόγιο και ένα συνδετικό για τον υπέρηχο του Βρογχοσκοπίου όπως και ένα συνδετικό για το video του Βρογχοσκοπίου από το Πνευμονολικό Τμήμα, είναι τα ιατρικά εργαλεία που έκλεψαν οι άγνωστοι ξημερώματα της Δευτέρας από το αντικαρκινικό νοσοκομείο.

Παράλληλα, όπως ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Υγείας, έχει δοθεί σχετική εντολή για τη διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης, η οποία θα επιδιώξει να φέρει στο φως τυχόν ευθύνες και παραλείψεις των υπευθύνων για την κλοπή των ιατρικών μηχανημάτων, η αξία των οποίων υπερβαίνει τις 400.000 ευρώ.

Δωρεές εφοπλιστών και απλών πολιτών τα όργανα

Πρόκειται, όπως έγινε γνωστό, από ιατρικούς κύκλους, για ιατρικά μηχανήματα άκρως απαραίτητα για την εξέταση των ασθενών και τα οποία αποτελούν δωρεές εφοπλιστών και γενικά ανθρώπων  είτε μεγάλης οικονομικής επιφάνειας είτε απλών πολιτών  προς το Νοσοκομείο  για τη βοήθεια των ασθενών συνανθρώπων τους.

Ήδη, σύμφωνα με πληροφορίες, πολλοί είναι εκείνοι, επώνυμοι και ανώνυμοι, που μόλις πληροφορήθηκαν την πρωτοφανή κλοπή των ιατρικών μηχανημάτων, έσπευσαν να δηλώσουν στην Διοίκηση ότι θα κάνουν τα πάντα να αντικατασταθούν τα κλεμμένα.

Ενημερώνονται ασθενείς ότι αναβάλλονται για λίγο τα προγραμματισμένα ραντεβού

Το ζήτημα είναι ότι ήδη έχει δημιουργηθεί πρόβλημα στην ομαλή ροή εξέτασης των ασθενών που είναι σε λίστες αναμονής και ειδοποιούνται για την αλλαγή του προγράμματος ασθενείς ως επί το πλείστον από την επαρχία.

Οι εργαζόμενοι, οι γιατροί και η Διοίκηση του Νοσοκομείου είναι σοκαρισμένοι από τη στιγμή που έγινε γνωστή η κλοπή των μηχανημάτων από την εισβολή των αγνώστων δραστών  στην γαστρεντερολογική και την πνευμονολογική κλινική.

Οι δύο κλινικές βρίσκονται στον πρώτο όροφο του κεντρικού κτηρίου του νοσοκομείου.

AGIOS_SABBAS2

«Όποιοι έκαναν την κλοπή γνώριζαν πρόσωπα και πράγματα»

«Δεν ήταν τυχαία αυτή η κλοπή. Όποιοι την έκαναν γνώριζαν πρόσωπα και πράγματα » δήλωσε λίγη ώρα μετά το συμβάν ο διευθυντής της γαστρεντερολογικής.

Δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν κάποια όργανα στον ελλαδικό χώρο

Παράλληλα διευκρίνισε ότι ορισμένα από τα όργανα δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν στον ελλαδικό χώρο γιατί φέρουν κωδικό που μπορεί να ανιχνευθεί.

«Πρωτόγνωρο, τι να πω. Υπάρχουν κάμερες και security στο νοσοκομείο» πρόσθεσε ο κ. Ξυνόπουλος.

Δουλειά ετών που μάζευα ένα-ένα τα εργαλεία χάθηκε σε μια ώρα και δεν ξέρω αν υπάρχει το κουράγιο να κάνουμε ξανά το ίδιο» κατέληξε ο διευθυντής της γαστρεντερολογικής κλινικής του Άγιου Σάββα.

Ομάδα αστυνομικών της Ασφάλειας Αττικής, έχουν αναλάβει τις έρευνες για την πρωτοφανή κλοπή στο νοσοκομείο και ήδη παίρνουν καταθέσεις ενώ το εγκληματολογικό της ΕΛ.ΑΣ συγκεντρώνει όσα στοιχεία μπορεί να φανούν χρήσιμα στην ανακάλυψή τους.

SABBAS2

Ο πιθανός αντιπερισπασμός με την μεγάλη διαρροή

Ιδιαίτερο βάρος δίνουν οι αστυνομικοί σε ένα συμβάν που σημειώθηκε στις 2:30 το πρωί στο νοσοκομείο και ίσως επρόκειτο για τον αντιπερισπασμό των δραστών να οδηγήσουν την βάρδια των εργαζομένων σε άλλο σημείο για να δράσουν ανενόχλητοι.

Παρουσιάστηκε μια μεγάλη διαρροή σε αγωγό στο υπόγειο του νοσοκομείου κοντά στο χώρο όπου βρίσκεται το φαρμακείο και οι υπεύθυνοι ασφαλείας μετακινήθηκαν εκεί προκειμένου να μην υπάρξει μεγάλη καταστροφή στα σκευάσματα.

Ο υπεύθυνος βάρδιας της εταιρίας security, που έχει αναλάβει τη φύλαξη του νοσοκομείου είπε στους αστυνομικούς της ασφάλειας ότι μέχρι τις 2:30 με 3:00 το πρωί οπότε και έκανε  τελευταία φορά περιπολία στις δύο κλινικές δεν είχε παρατηρήσει καμία ύποπτη κίνηση.

Τελευταία λέξη της τεχνολογίας

Σημειώνεται πάντως ότι τα μηχανήματα είναι μικρού μεγέθους , «τελευταία λέξη της τεχνολογίας» και ήταν εύκολο για τους δράστες να τα μεταφέρουν.

Οι αρμόδιοι διευκρινίζουν ότι ορισμένα από τα όργανα δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν στη χώρα γιατί φέρουν κωδικό που μπορεί να ανιχνευθεί.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις