Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Τραγωδία στην Θεσσαλονίκη: Εκτροχιάστηκε τρένο- Δύο νεκροί! (pics-vid)
ΕΛΛΑΔΑ

Τραγωδία στην Θεσσαλονίκη: Εκτροχιάστηκε τρένο- Δύο νεκροί! (pics-vid)

Μεγάλη τραγωδία στην Θεσσαλονίκη! Δύο άνθρωποι, 50 και 39 ετών, έχασαν τη ζωή τους από τον εκτροχιασμό της επιβατικής αμαξοστοιχία του ΟΣΕ έξω από την Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με την τελευταία ανακοίνωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, η οποία νωρίτερα είχε κάνει λόγο για 4 νεκρούς. Από τον φοβερό εκτροχιασμό τραυματίστηκαν ακόμη 12 άτομα που διακομίστηκαν στο νοσοκομείο Παπανικολάου και […]

εκτροχ

Μεγάλη τραγωδία στην Θεσσαλονίκη!

Δύο άνθρωποι, 50 και 39 ετών, έχασαν τη ζωή τους από τον εκτροχιασμό της επιβατικής αμαξοστοιχία του ΟΣΕ έξω από την Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με την τελευταία ανακοίνωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, η οποία νωρίτερα είχε κάνει λόγο για 4 νεκρούς.

Από τον φοβερό εκτροχιασμό τραυματίστηκαν ακόμη 12 άτομα που διακομίστηκαν στο νοσοκομείο Παπανικολάου και στο 424 στρατιωτικό νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

Ένας είναι διασωληνωμένος, άλλος βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση, και άλλα εννέα άτομα που έχουν τραυματιστεί ελαφρά.

Η τραγωδία σημειώθηκε στις 9.40 το βράδυ, στα 200 μέτρα από το ‘Αδενδρο, όπως δήλωσε η διευθύντρια του Εθνικού Κέντρου ‘Αμεσης Βοήθειας Θεσσαλονίκης, Χρυσή Ματσικούδη.

ektrox-003 ektrox-002

Το τρένο ξέφυγε από την πορεία του και πέντε βαγόνια “καρφώθηκαν” σε κατοικία, όπου ζουν τρεις αλλοδαποί . Οι άνθρωποι ευτυχώς άκουσαν τον θόρυβο και πρόλαβαν στο τσακ να γλιτώσουν από βέβαιο θάνατο πηδώντας έξω.

“Είδα το χάρο με τα μάτια μου”, είπε ο κ. Γιώργος Μυλωνάς, κάτοικος της περιοχής του Αδένδρου, ο οποίος καθόταν στην αυλή του σπιτιού του την ώρα που το τρένο του ΟΣΕ εκτροχιάστηκε και διαπέρασε την οικία των γειτόνων του.

Η ανακοίνωση που εξέδωσε αρχικά η ΤΡΑΙΝΟΣΕ

“Σήμερα και ώρα 21:45 η αμαξοστοιχία I/C 58 με 70 επιβάτες που εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα – Θεσσαλονίκη εκτροχιάστηκε λίγο έξω από το σταθμό Άδενδρο για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους.

Τέσσερις νεκροί επιβάτες και πέντε τραυματίες, εκ των οποίων ο ένας (μηχανοδηγός) σοβαρά, είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός του δυστυχήματος. Συνεχίζονται οι προσπάθειες απεγκλωβισμού.

Στο σημείο έχουν σπεύσει από τη πρώτη στιγμή συνεργεία του ΟΣΕ, της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, της πυροσβεστικής, του ΕΚΑΒ και της αστυνομίας τα οποία μετέφεραν τους επιβάτες και μέλη του προσωπικού σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης.

Επίσης άμεσα κινητοποιήθηκε ο κρατικός μηχανισμός και δυο κρατικά νοσοκομεία τέθηκαν σε επιφυλακή.

Άμεσα αναχώρησαν από την Αθήνα με εντολή του Υπουργού Μεταφορών και Υποδομών κ. Χρήστου Σπίρτζη οι Διευθύνοντες Σύμβουλοι του ΟΣΕ και της ΕΕΣΣΤΥ, προκειμένου να συντονίσουν τις απαραίτητες ενέργειες για τη μεταφορά των επιβατών και το άνοιγμα της γραμμής η οποία έχει προσωρινά κλείσει.”

train001 ektrox-001 φ1-1

Στην αμαξοστοιχία που ξεκίνησε στις 16.18 το μεσημέρι από την Αθήνα, με τελικό προορισμό τη Θεσσαλονίκη, επέβαιναν εκατό άτομα.

ektrox-004 φ9(1) εκτροχ bloko3

Στο σημείο έσπευσαν ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ και 45 άνδρες της πυροσβεστικής υπηρεσίας με 21 οχήματα, και κλιμάκιο του ΟΣΕ.

 

 

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις