Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Επιχείρηση για την αγνοούμενη γυναίκα στη μεγάλη πυρκαγιά στο Πανόραμα!
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επιχείρηση για την αγνοούμενη γυναίκα στη μεγάλη πυρκαγιά στο Πανόραμα!

Του Πέτρου Καρσιώτη Μια ηλικιωμένη γυναίκα αγνοείται στη μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε το απόγευμα στο Πανόραμα των Αγίων Θεοδώρων, ενώ δύο άλλοι ηλικιωμένοι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Κορίνθου με ελαφρά εγκαύματα. Λίγο πριν από τις επτά το βράδυ οι ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις έθεσαν υπό έλεγχο την πυρκαγιά, την πρώτη μεγάλη της εφετινής αντιπυρικής περιόδου  καθώς ανακοινώθηκε […]

kine01

Του Πέτρου Καρσιώτη

Μια ηλικιωμένη γυναίκα αγνοείται στη μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε το απόγευμα στο Πανόραμα των Αγίων Θεοδώρων, ενώ δύο άλλοι ηλικιωμένοι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Κορίνθου με ελαφρά εγκαύματα.

Λίγο πριν από τις επτά το βράδυ οι ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις έθεσαν υπό έλεγχο την πυρκαγιά, την πρώτη μεγάλη της εφετινής αντιπυρικής περιόδου  καθώς ανακοινώθηκε ότι είναι πλέον «χωρίς ενεργό μέτωπο».

Σε ό,τι αφορά την αγνοούμενη γυναίκα, ηλικίας 80-85 χρόνων,  πληροφορίες αναφέρουν ότι την ώρα που οι φλόγες έζωσαν τον οικισμό σε μεγάλη έκταση, έφυγε προς άγνωστη κατεύθυνση και δεν είχε δώσει σημεία ζωής.

Ομάδα της ΕΜΑΚ ξεκίνησε τις έρευνες στη γύρω περιοχή για την ανεύρεσή της.

Η πυρκαγιά ξέσπασε από άγνωστη αιτία  κοντά στα σπίτια του οικισμού.

Δύο ηλικιωμένοι έχουν μεταφερθεί, όπως προαναφέρθηκε,  με ελαφρά εγκαύματα στο νοσοκομείο της Κορίνθου, ενώ σοβαρές  υλικές ζημιές -μέχρι τώρα- έχουν καταγραφεί σε τουλάχιστον δύο κατοικίες.

Η  μία φαίνεται ότι έχει καταστραφεί ολοσχερώς. Οι κάτοικοι, πάντως, κάνουν λόγο για ζημιές σε περισσότερα σπίτια.

Η πυρκαγιά ξέσπασε στις τέσσερις το απόγευμα στην περιοχή και άμεσα κινητοποιήθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις, καθώς οι φλόγες ήταν ανάμεσα στα σπίτια και στο πυκνό πευκοδάσος.

Το θετικό ήταν ότι ο οικισμός ήταν πολύ κοντά στη θάλασσα και τα εναέρια μέσα  χρειάζονταν  ελάχιστο χρόνο για να ανεφοδιαστούν με νερό και να επιχειρήσουν.

Περισσότεροι από 100 πυροσβέστες έσπευσαν στο σημείο, προκειμένου να φτιάξουν αντιπυρικές ζώνες γύρω από τα διάσπαρτα σπίτια και να τα προφυλάξουν, ενώ από αέρος με ρίψεις νερού επιχειρούσαν 4 καναντέρ και 2 PZL και ελικόπτερο της Αεροπορίας Στρατού.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις