Θέλετε να είστε επιτυχημένοι; Τότε αυτά, θα τα κόψετε “μαχαίρι”

PLUS

Θέλετε να είστε επιτυχημένοι; Τότε αυτά, θα τα κόψετε “μαχαίρι”

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: AlphaFreePress

  Από την στιγμή που καταλαβαίνουμε τον κόσμο γύρω μας, αυτό που ζητάμε είναι η επιτυχία. Όσο μάλιστα μεγαλώνουμε και μπαίνουμε στον επαγγελματικό χώρο, τόσο περισσότερο πέφτουμε με τα μούτρα σε αυτό που θέλουμε να κατακτήσουμε. Όσο σκληρά όμως κι αν προσπαθήσεις για να μάθεις κάτι, αυτό από μόνο του δεν είναι αρκετό. Και για […]

13.05.2017 | 10:06

 

Από την στιγμή που καταλαβαίνουμε τον κόσμο γύρω μας, αυτό που ζητάμε είναι η επιτυχία. Όσο μάλιστα μεγαλώνουμε και μπαίνουμε στον επαγγελματικό χώρο, τόσο περισσότερο πέφτουμε με τα μούτρα σε αυτό που θέλουμε να κατακτήσουμε.

Όσο σκληρά όμως κι αν προσπαθήσεις για να μάθεις κάτι, αυτό από μόνο του δεν είναι αρκετό.

Και για να καταφέρεις να είσαι σωστός, πρέπει να αποβάλλεις κάποιες κακές συνήθειες και συμπεριφορές που σε κρατάνε πίσω.

Κακές συνήθειες

Πολλές σχετίζονται με το φαγητό. Όμως ο υγιεινός τρόπος ζωής είναι το πρώτο βήμα για την επιτυχία. Είτε βλέπεις πολλές ώρες τηλεόραση είτε δεν γυμνάζεσαι καθόλου ή δεν κοιμάσαι αρκετά τα βράδια, όλες αυτές οι συνήθειες ρίχνουν την παραγωγικότητά σου. Και αν δεν είσαι παραγωγικός μην περιμένεις να γίνεις επιτυχημένος.

Τα κάνεις όλα μόνος σου

Όσο έξυπνος κι αν είσαι, δεν μπορείς να τα κάνεις όλα μόνος και αυτό είναι ένας από τους κυριότερους παράγοντες που μπλοκάρουν την επιτυχία. Όλοι οι επιτυχημένοι άνθρωποι αναγνωρίζουν τη σημασία μιας ομάδας και ξέρουν τι είδους άτομα πρέπει να τους περιβάλλουν ώστε να προχωρούν συνεχώς μπροστά.

Οι δικαιολογίες

Οι επιτυχημένοι άνθρωποι δεν τα ρίχνουν ποτέ στην οικονομική τους κατάσταση, στην αδυναμία ή σε αποτυχίες του παρελθόντος. Καθιστούν τους εαυτούς τους αξιόπιστους και αντί να προβάλλουν δικαιολογίες συγκεντρώνονται σε αυτό που κάνουν.

Αυτά που σε παρασύρουν

Η επιτυχία δεν έχει να κάνει με το πόσο σύντομα θα κάνεις λεφτά αλλά με την ικανότητα να μην παρασύρεσαι από νέες ιδέες, τάσεις και μόδες και να σκύβεις το κεφάλι στη δουλειά. Οι επιτυχημένοι άνθρωποι τα έχουν καταφέρει γιατί ξέρουν πώς να παραμείνουν συγκεντρωμένοι στη μεγαλύτερη εικόνα.

Τα τσιγάρα, τα ποτά και τα ξενύχτια

Μπορεί να σου παρέχουν κάποια ικανοποίηση αυτές οι κολασμένες νύχτες, αλλά είναι πρόσκαιρη. Και οι επιτυχημένοι άνθρωποι κοιτάζουν πάντα πιο μακροπρόθεσμα. Ίσως πιουν ένα – δυο ποτά στο τέλος μιας δύσκολης ημέρας αλλά ως εκεί.

Η ασυνέπεια στα ραντεβού

Φτάνοντας νωρίς στα ραντεβού σου δείχνεις ότι είσαι γενικά συνεπής και σκέφτεσαι τον άλλον. Σημαντικό.

Το multitasking

Κάνοντας πολλά πράγματα ταυτόχρονα το μόνο που θα καταφέρεις είναι η διάσπαση της προσοχής σου σε διαφορετικούς τομείς – έτσι μειώνεται η παραγωγικότητά σου. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μην είσαι σε τίποτα συγκεντρωμένος 100%. Οι επιτυχημένοι άνθρωποι επιλέγουν κάθε φορά ένα πράγμα όπου θα επικεντρωθούν και έπειτα προχωρούν στο επόμενο.

Η τελειομανία

Η αλήθεια είναι πως αν είσαι τελειομανής δεν θα είσαι ποτέ ικανοποιημένος. Αν θες να παραμείνεις παραγωγικός αποδέξου ότι το πολύ καλό είναι αρκετό για να πας παρακάτω.

Το παίζεις εξυπνάκιας

Προσπάθησε να είσαι ξεχωριστός και δημιουργικό μυαλό αλλά ποτέ μην προσπαθείς να το παίζεις έξυπνος. Έχει αποδειχθεί πολλές φορές πως ακόμη και οι πιο έξυπνοι άνθρωποι κάνουν γελοία λάθη γιατί έχουν υπερβολική αυτοπεποίθηση ή στερούνται συναισθηματικής νοημοσύνης. Οπότε πρόσεχε γιατί μπορεί να εκτεθείς.

Κακή προσωπική ζωή

Τελευταίο και πιο σημαντικό: Οι άνθρωποι που σε περιβάλλουν πρέπει να στηρίζουν τον αγώνα σου και να δίνουν χρώμα στον ελεύθερο χρόνο σου. Μπορεί να μην γίνεται αισθητό το “κακό” που κάνει η δυσάρεστη προσωπική ζωή στην επαγγελματική μας πορεία, όμως- πιστέψτε το- είναι ανυπολόγιστο. Η σωστή γυναίκα, μπορεί να εκτοξεύσει την επιτυχία του άντρα.

 

Exit mobile version