Νίκος Χριστοδουλάκης: Να απαγορευτεί η σύνταξη σε όσους είναι κάτω των 60 ετών

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Νίκος Χριστοδουλάκης: Να απαγορευτεί η σύνταξη σε όσους είναι κάτω των 60 ετών

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: AlphaFreePress

Να παρθούν μέτρα για ένα «γερό» και δίκαιο ασφαλιστικό σύστημα ζήτησε ο πρώην υπουργός Οικονομικών Νίκος Χριστοδουλάκης, τονίζοντας πως πρέπει να απαγορευτεί η χορήγηση σύνταξης κάτω των 60 ετών. «Να κατοχυρώνει τη σύνταξη, αλλά ο δικαιούχος θα παίρνει τη σύνταξη όταν συμπληρώσει το 60ο έτος», είπε μιλώντας στον ΣΚΑΙ. Αυτό που χρειάζεται, όπως ισχυρίστηκε, είναι […]

13.05.2017 | 17:06

Να παρθούν μέτρα για ένα «γερό» και δίκαιο ασφαλιστικό σύστημα ζήτησε ο πρώην υπουργός Οικονομικών Νίκος Χριστοδουλάκης, τονίζοντας πως πρέπει να απαγορευτεί η χορήγηση σύνταξης κάτω των 60 ετών.

«Να κατοχυρώνει τη σύνταξη, αλλά ο δικαιούχος θα παίρνει τη σύνταξη όταν συμπληρώσει το 60ο έτος», είπε μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

Αυτό που χρειάζεται, όπως ισχυρίστηκε, είναι η θέσπιση ενιαίων κανόνων στο συνταξιοδοτικό, χωρίς τις προσωπικές διαφορές έτσι ώστε ό,τι εξοικονομηθεί, να μπορέσει να αναχρηματοδοτήσει τις τραγικές συντάξεις που παίρνουν όσοι έχουν δουλέψει όλα τα χρόνια.

«Αντί αυτού, βλέπουμε ένα κύμα εισφορών που έχει παραλύσει την οικονομία και διώχνει τους νέους στο εξωτερικό… Η Ελλάδα έχει σήμερα στις ασφαλιστικές εισφορές 4% πάνω από το μέσο όρο της ευρωζώνης, όμως τα έσοδα των εισφορών είναι 4 μονάδες κάτω από το μέσο όρο της ευρωζώνης» ανέφερε ο κ. Χριστοδουλάκης.

Μίλησε και για το Ελληνικό, αναφέροντας πως η Ελλάδα πάσχει από έλλειψη επενδύσεων.  «Και βλέπω, όταν πάει να γίνει μια μεγάλη επένδυση, να πέφτουν όλοι, να χιμάνε κυριολεκτικά για να την εμποδίσουν, κάνουν πρώτα κακό στους νέους που είναι άνεργοι σήμερα. Και θα παραμείνουν για πολλά χρόνια ακόμη αν συνεχιστεί αυτή η τακτική», κατέληξε.

 

Exit mobile version