Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Μια γοητευτική ξανθιά διεκδικεί την ηγεσία του FBI
ΚΟΣΜΟΣ

Μια γοητευτική ξανθιά διεκδικεί την ηγεσία του FBI

Μια γοητευτική κορυφαία δικηγόρος και τρεις άντρες, διεκδικούν σήμερα την θέση του πρώην επικεφαλής του FBI, Tζέιμς Κόμει, που απολύθηκε από τον πρόεδρο των ΗΠΑ, την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα του FBI για το ενδεχόμενο επαφών μεταξύ της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ και της Ρωσίας. Η θέση είναι κενή από το περασμένο Σαββατοκύριακο, […]

ImageHandler

Μια γοητευτική κορυφαία δικηγόρος και τρεις άντρες, διεκδικούν σήμερα την θέση του πρώην επικεφαλής του FBI, Tζέιμς Κόμει, που απολύθηκε από τον πρόεδρο των ΗΠΑ, την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα του FBI για το ενδεχόμενο επαφών μεταξύ της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ και της Ρωσίας.

Η θέση είναι κενή από το περασμένο Σαββατοκύριακο, με τον αναπληρωτή- μέχρι τώρα-  διευθυντή του FBI Άντριου ΜακΚέιμπ να την καλύπτει.

Ωστόσο είναι και αυτός μεταξύ των τεσσάρων ατόμων που θα συναντηθούν με τον Γενικό Εισαγγελέα Τζεφ Σέσιονς και τον αναπληρωτή του Ροντ Ρόντενσταιν, όμως στελέχη θεωρούν απίθανο να κερδίσει την θέση.

Οι τέσσερις υποψήφιοι θα είναι οι πρώτοι από τους συνολικά έντεκα που θα περάσουν από συνέντευξη προκειμένου να πείσουν πως αξίζουν την «καρέκλα».

Πρόκειται για τον προσωρινό διευθυντή της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Άντριου ΜακΚέιμπ, τον Ρεπουμπλικάνο Γερουσιαστή Τζον Κόνιν , τον πρώην εισαγγελέα Μάικλ Γκαρσία και την δικηγόρο Άλις Φίσερ.
Για την θέση του Κόμει ακούστηκαν ηχηρά ονόματα με πρώτους και καλύτερους τον Ρούντι Τζουλιάνι, πρώην δήμαρχο της Νέας Υόρκης και τον Κρις Κρίστι, κυβερνήτη του Νιου Τζέρσει. Πρόκειται για δύο πρωτοκλασάτα στελέχη του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος τα οποία έπαιξαν εξέχοντα ρόλο στην προεκλογική εκστρατεία του Τραμπ.

Αξιωματούχος του FBI δήλωσε ότι η υπηρεσία δεν είχε ιδέα για την αποπομπή του Κόμει ενώ η είδηση της απόλυσής του “προκάλεσε έκπληξη ακόμη και στα υψηλόβαθμα κλιμάκια της διοίκησης της,” όπως τόνισε.

 

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις