Εξαρθρώνεται η συμμορία των ληστών με τις… χειρουργικές σακούλες!

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Εξαρθρώνεται η συμμορία των ληστών με τις… χειρουργικές σακούλες!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: AlphaFreePress

Του Πέτρου Καρσιώτη Η συμμορία των ληστών με τα πιστόλια, τα μαχαίρια και τις χειρουργικές… σακούλες πάνω από τα παπούτσια για να μην αφήνουν πίσω τους ίχνη που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην αναγνώρισή τους, εξαρθρώνεται από την Ασφάλεια Βορειοανατολικής Αττικής. Στο Νέο Ψυχικό συνελήφθη ένας 30χρονος Αλβανός από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ, ενώ ταυτοποιήθηκε […]

12.05.2017 | 22:02

Του Πέτρου Καρσιώτη

Η συμμορία των ληστών με τα πιστόλια, τα μαχαίρια και τις χειρουργικές… σακούλες πάνω από τα παπούτσια για να μην αφήνουν πίσω τους ίχνη που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην αναγνώρισή τους, εξαρθρώνεται από την Ασφάλεια Βορειοανατολικής Αττικής.

Στο Νέο Ψυχικό συνελήφθη ένας 30χρονος Αλβανός από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ, ενώ ταυτοποιήθηκε και αναζητείται ένας συνεργός του, ηλικίας 28 χρόνων.

Η έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να αναγνωριστούν και τα υπόλοιπα μέλη της συμμορίας που εξαπέλυαν ληστρικές επιδρομές στα Βόρειο ανατολικά προάστια.

Δρούσαν τρεις μήνες με συγκεκριμένους στόχους

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι εμπλεκόμενοι εδώ και τρεις μήνες,  είχαν συγκροτήσει εγκληματική ομάδα, η οποία διέπραττε ληστείες σε σπίτια, πρατήρια υγρών καυσίμων και καταστήματα μίνι μάρκετ, κυρίως σε περιοχές της Βορειοανατολικής Αττικής.

Έκαιγαν τα αυτοκίνητα για να μην αφήσουν ίχνη

Τα μέλη της συμμορίας χρησιμοποιούσαν καταρχήν  κλεμμένα αυτοκίνητα, στα οποία αντικαθιστούσαν τις πινακίδες κυκλοφορίας τους με  άλλων οχημάτων, τις οποίες αφαιρούσαν λίγο πριν τη διάπραξη των ληστειών.

Μετά τις ληστείες, πυρπολούσαν τα οχήματα, προκειμένου να εξαφανίζουν οποιοδήποτε στοιχείο μπορούσε να τους ενοχοποιήσει.

Κατά την εγκληματική τους δράση, τα μέλη της ομάδας, φρόντιζαν να έχουν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους με κουκούλες, φορούσαν  πάντα γάντια, ενώ υπήρχαν περιπτώσεις στις οποίες φορούσαν σακούλες ή ακόμα και κάλτσες πάνω από τα παπούτσια τους!

Δρούσαν σε ομάδες δύο, τριών ή και τεσσάρων ατόμων

Προσέγγιζαν, πρώτες πρωινές ώρες κυρίως, τα καταστήματα- στόχους τους και αφού με την απειλή πυροβόλων όπλων (πιστόλια, καραμπίνα) και μαχαιριών ακινητοποιούσαν υπαλλήλους και πελάτες, αφαιρούσαν τις εισπράξεις από τα ταμεία, κινητά τηλέφωνα, εμπορεύματα κλπ.

Κατόπιν επιβιβάζονταν στο κλεμμένο όχημα και διέφευγαν, ενώ καταγράφηκαν περιστατικά στα οποία κατά την διαφυγή τους άρπαζαν και  τα αυτοκίνητα των υπαλλήλων!

Ακινητοποιούσαν με πιστόλια, μαχαίρια ή όπλα τους ενοίκους

Σε περιπτώσεις που εισέβαλαν σε σπίτια ακινητοποιούσαν με την απειλή όπλων τους ένοικους και άρπαζαν  χρήματα, ηλεκτρονικές συσκευές, κοσμήματα καθώς και τα οχήματα τους με τα κλειδιά τους.

Από τις έρευνες που διενεργήθηκαν βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, ένας ταξιδιωτικός σάκος που περιείχε ένα μαχαίρι επιβίωσης, καπέλα, κουκούλες, κάλτσες και πλαστικές σακούλες, που χρησιμοποιούσαν στις ληστείες.

Εξιχνιάστηκαν 15 περιπτώσεις ληστειών- κλοπών

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα, εξιχνιάσθηκαν 15 περιπτώσεις εκ των οποίων 9 ληστείες σε πρατήρια υγρών καυσίμων, δύο σε μίνι μάρκετ, δύο σε σπίτια  και δύο περιπτώσεις κλοπής πινακίδων κυκλοφορίας.

Η έρευνα συνεχίζεται καθώς πιστεύεται ότι έχουν εμπλακεί και σε άλλες περιπτώσεις ληστρικών επιδρομών σε καταστήματα σπίτια η πρατήρια.

 

Exit mobile version