Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Ληστεία στο Γεωπονικό: Τι βρήκαν οι Αρχές στον κάδο και πού στρέφονται οι έρευνες
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ληστεία στο Γεωπονικό: Τι βρήκαν οι Αρχές στον κάδο και πού στρέφονται οι έρευνες

Του Πέτρου Καρσιώτη Τα πλούσια ευρήματα σε κάδο της Γεωπονικής Σχολής όπου το πρωί της Τετάρτης συνελήφθη ο ένας από τους δράστες της ληστείας σε βάρος χρηματαποστολής, οδηγούν την Ασφάλεια στην ταυτοποίηση και του δεύτερου ενόπλου. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες της Alphafreepress, το πρωί της Πέμπτης, έξω από τη κτήριο της Βιβλιοθήκης της Σχολής και […]

ImageHandler

Του Πέτρου Καρσιώτη

Τα πλούσια ευρήματα σε κάδο της Γεωπονικής Σχολής όπου το πρωί της Τετάρτης συνελήφθη ο ένας από τους δράστες της ληστείας σε βάρος χρηματαποστολής, οδηγούν την Ασφάλεια στην ταυτοποίηση και του δεύτερου ενόπλου.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες της Alphafreepress, το πρωί της Πέμπτης, έξω από τη κτήριο της Βιβλιοθήκης της Σχολής και μέσα σε μεγάλο κάδο σκουπιδιών, βρέθηκαν όσα άφησε εκεί πριν διαφύγει ο συνεργός του 25χρονου που ήδη οδηγήθηκε στον εισαγγελέα.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι μέσα σε σακούλα βρέθηκε ένα πιστόλι  και μια γεμιστήρα την οποία ο κάτοχος της είχε αφαιρέσει από το όπλο, μία μπλούζα, ένα καπελάκι τύπου τζόκεϊ και ένα  κινητό τηλέφωνο με βγαλμένη την μπαταρία.

Τα ευρήματα μεταφέρθηκαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια όπου θα εξεταστούν λεπτομερώς για την ανεύρεση αποτυπωμάτων και στοιχείων DNA.

Καθώς η υπόθεση λόγω της ιδιότητος του πρώτου συλληφθέντα-αδελφός ατόμου που κατηγορήθηκε για συμμετοχή στη Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς, αλλά και του χώρου-πανεπιστημιακό άσυλο- όπου εκδηλώθηκε η ληστεία στη χρηματαποστολή, οι αστυνομικοί θα προχωρήσουν με συγκρίσεις των ευρημάτων με άλλα που έχουν στη διάθεσή τους και από ληστείες αλλά και από ενέργειες που έχουν απασχολήσει την αντιτρομοκρατική τους τελευταίους μήνες.

Πάντως, ο 25χρονος συλληφθείς μέχρι στιγμής δεν φαίνεται να έχει απασχολήσει τις Αρχές με κάποια άλλη παράνομη ενέργεια ή με τυχόν συμμετοχή σε επεισόδια στο παρελθόν.

Και στην δική του κατοχή βρέθηκε επίσης ένα πιστόλι Zastava των 9 mm και μία κασετίνα με τα χρήματα της χρηματαποστολής για το ΑΤΜ.

Υπενθυμίζεται, πως ο συλληφθείς δράστης που αυτή την ώρα έχει οδηγηθεί στον Εισαγγελέα, και αναμένεται να πάρει προθεσμία για να απολογηθεί, είναι αδερφός φυλακισμένου μέλους των ληστών του Βελβεντού Κοζάνης και του Φιλώτα Φλωρίνης, που όμως αν και είχε κατηγορηθεί από τις Αρχές για συμμετοχή στην Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς, τελεσίδικα αθωώθηκε για την δεύτερη κατηγορία.

Την έρευνα έχει αναλάβει  το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Ασφάλειας.

Όμως  και η Αντιτρομοκρατική παράλληλα κάνει τις δικές της έρευνες με βάση τα στοιχεία που έχουν προκύψει.

 

 

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις