Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Τους χάλασαν το γλέντι, αλλά εξάρθρωσαν την επικίνδυνη “συμμορία των χρηματοκιβωτίων”
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τους χάλασαν το γλέντι, αλλά εξάρθρωσαν την επικίνδυνη “συμμορία των χρηματοκιβωτίων”

Του Πέτρου Καρσιώτη Η επιχείρηση της Ασφάλειας με την κωδική ονομασία «strongbox» (χρηματοκιβώτια), «χάλασε» προς στιγμήν τον αρραβώνα ηγετικού μέλους της συμμορίας των χρηματοκιβωτίων, αλλά και εξάρθρωσε σε μεγάλο βαθμό την επικίνδυνη εγκληματική οργάνωση. Ειδική ομάδα που είχε συσταθεί στην Ασφάλεια Αττικής καθώς οι ληστρικές επιδρομές της συμμορίας εξαπολύονταν με ρυθμό πολυβόλου κατά εταιριών, εργοστασίων, […]

π1

Του Πέτρου Καρσιώτη

Η επιχείρηση της Ασφάλειας με την κωδική ονομασία «strongbox» (χρηματοκιβώτια), «χάλασε» προς στιγμήν τον αρραβώνα ηγετικού μέλους της συμμορίας των χρηματοκιβωτίων, αλλά και εξάρθρωσε σε μεγάλο βαθμό την επικίνδυνη εγκληματική οργάνωση.

Ειδική ομάδα που είχε συσταθεί στην Ασφάλεια Αττικής καθώς οι ληστρικές επιδρομές της συμμορίας εξαπολύονταν με ρυθμό πολυβόλου κατά εταιριών, εργοστασίων, βιοτεχνιών και σπιτιών, φθάνοντας τις 145(!), είχε καταφέρει τον τελευταίο καιρό να ταυτοποιήσει περίπου είκοσι κακοποιούς που τη συναποτελούσαν.

Σχέσεις δυνατής φιλίας και αίματος μεταξύ τους- Ομογενείς από χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης

Χαρακτηριστικό τους ήταν οι δυνατές σχέσεις είτε συγγένειας είτε φιλίας μεταξύ τους και οι ομαδικές τους διασκεδάσεις με τα χρήματα των χρηματοκιβωτίων σε υπερπολυτελή ξενοδοχεία επί ημέρες,  με αιθέριες υπάρξεις σε κέντρα διασκέδασης και στην αγορά και χρήσης κοκαΐνης.

08052017parousiash005

Μόνο ένας Αλβανός είχε εισχωρήσει στην κλειστή οργάνωση

Κοινό σημείο και η καταγωγή τους από χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης καθώς μόνο ένας Αλβανός είχε ενταχθεί στο <<δυναμικό>> της οργάνωσης.

Ένα ακόμη στοιχείο που ανησυχούσε τους επιτελείς ήταν ότι πυροβολούσαν εύκολα και κατά διαφόρων στόχων αλλά και κατά αστυνομικών.

Πριν ένα μήνα, έφθασε η πληροφορία ότι τα περισσότερα μέλη της συμμορίας των χρηματοκιβωτίων θα έδιναν το παρόν σε κέντρο στη Λ. Πάρνηθος όπου θα γινόταν ο αρραβώνας ηγετικού μέλους με την αγαπημένη του.

Ήταν η μοναδική ευκαιρία να τους βρουν συγκεντρωμένους, χαλαρούς και άοπλους

Εκείνη την ημέρα και ώρα επέλεξε η Αστυνομία να παρέμβει αφού γνώριζε ότι ήταν μοναδική ευκαιρία να συλλάβει τους πιο πολλούς και άοπλους πάνω στο… γλέντι!

Έτσι, πριν σερβιριστούν τα πρώτα πιάτα, οι αστυνομικοί ακινητοποίησαν τους καλεσμένους και πήραν τους οκτώ που μετείχαν στη συμμορία.

Στη συνέχεια συνέλαβαν άλλους επτά σε Καλλιθέα, Ασπρόπυργο και πρώην Στρατόπεδο Καποτά, που ήταν και ορμητήριό τους.

08052017parousiash001

Ήταν οργανωμένοι στα πρότυπα διεθνών εγκληματικών οργανώσεων

Οι ληστές των χρηματοκιβωτίων δρούσαν  οργανωμένα και άλλαζαν κινητά τηλέφωνα κάθε φορά και σε κάθε χτύπημα, είχαν αλλάξει δηλαδή εκατοντάδες τηλέφωνα και αυτός είναι και ένας λόγος που δεν χρησιμοποιούσε κάποιον ιδιαίτερο κώδικα στις συνομιλίες τους, αφού δεν τους ενδιέφερε, και τα παρατσούκλια που χρησιμοποιούσαν ήταν για τις σωματικές ιδιαιτερότητες που ούτως ή άλλως είχαν… όπως «ψηλός», «χοντρός» (που σήκωνε τα χρηματοκιβώτια με ευκολία).

08052017parousiash002 08052017parousiash007

Έχουν ταυτοποιηθεί 145 ληστείες-διαρρήξεις: Συνεχίζεται η έρευνα

Μέχρι τώρα έχουν ταυτοποιηθεί τουλάχιστον 145 ληστείες και διαρρήξεις που έχουν διαπράξει με στόχο τα χρηματοκιβώτια, κυρίως σε βάρος εταιρειών αλλά και σε σπίτια.

Σε μία περίπτωση μάλιστα σε ληστεία σε σπίτι, δεν είχαν διστάσει ακόμα και να χρησιμοποιήσουν τα όπλα τους. Υπολογίζεται από τους αστυνομικούς, ότι την τελευταία τριετία είναι υπεύθυνοι για εκατοντάδες ληστείες , για την ταυτοποίηση των οποίων οι έρευνες συνεχίζονται, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι οι αστυνομικοί δεν εντόπισαν σε κανένα χτύπημά τους αποτυπώματα, αντιθέτως όμως εντόπισαν ίχνη γενετικών υλικών και σχεδόν όλοι τους ήταν σεσημασμένοι για παρόμοιες ή και χειρότερες ενέργειες και μπαινόβγαιναν στις φυλακές.

08052017parousiash006

Η λεία υπολογίζεται σε 10 εκατομμύρια ευρώ- Βρέθηκαν 15.000 ευρώ

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις η λεία  υπερβαίνει τα 10.000.000 ευρώ!

Ωστόσο  βρέθηκαν μόλις 15.000 ευρώ.

Πρόσθετα, για την Αστυνομία σημαντικός ήταν ο εντοπισμός των ρούχων που χρησιμοποιούσαν που στην πλειοψηφία τους βρέθηκαν και ταυτοποιήθηκαν, όπως και τα παπούτσια τους, αφού αυτά χρησιμοποιούσαν στα περισσότερα χτυπήματά τους και καταγράφηκαν από τα κλειστά κυκλώματα ασφαλείας των επιχειρήσεων.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις