Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΥΓΕΙΑ / Παγκόσμια Ημέρα Λύκου: Ενημερωθείτε για την δυνητικά θανατηφόρα ασθένεια
ΥΓΕΙΑ

Παγκόσμια Ημέρα Λύκου: Ενημερωθείτε για την δυνητικά θανατηφόρα ασθένεια

Η 10η Μαΐου είναι καθιερωμένη ως Παγκόσμια Ημέρα Λύκου, της δυνητικά θανατηφόρας ασθένειας που βασανίζει περισσοτέρα από 5 εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως. Π Συστηματικός Ερυθηματώδης Λύκος είναι μια σοβαρή, αυτοάνοση ασθένεια που παρά την εξέλιξη της ιατρικής επιστήμης δεν εντοπίζεται και δεν μπορεί να διαγνωσθεί εγκαίρως. Στα  άτομα που αντιμετωπίζουν λύκο, το ανοσοποιητικό σύστημα δημιουργεί αυτοαντισώματα […]

adf997ca13e9ba95581fce4cb3d04735_XL

Η 10η Μαΐου είναι καθιερωμένη ως Παγκόσμια Ημέρα Λύκου, της δυνητικά θανατηφόρας ασθένειας που βασανίζει περισσοτέρα από 5 εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως.

Π Συστηματικός Ερυθηματώδης Λύκος είναι μια σοβαρή, αυτοάνοση ασθένεια που παρά την εξέλιξη της ιατρικής επιστήμης δεν εντοπίζεται και δεν μπορεί να διαγνωσθεί εγκαίρως.

Στα  άτομα που αντιμετωπίζουν λύκο, το ανοσοποιητικό σύστημα δημιουργεί αυτοαντισώματα που καταστρέφουν τον υγιή ιστό, με συνέπεια ένα όργανο να υποστεί τεράστια βλάβη. Μπορεί να επηρεάσει τα περισσότερα όργανα και μέρη του σώματος, συμπεριλαμβανομένου του εγκεφάλου, της καρδιάς, των πνευμόνων, των νεφρών και του δέρματος.

Ο λύκος εκδηλώνεται με διαφορετικό τρόπο σε κάθε άτομο και τα συμπτώματα διαφέρουν σε κάθε περίπτωση. Είτε θα εμφανιστούν ξαφνικά ή θα αναπτυχθούν σιγά-σιγά και εξαρτώνται από το ποια συστήματα του σώματος επηρεάζονται από τη νόσο.

thumbnail1

Τα πιο κοινά συμπτώματα περιλαμβάνουν:

Κόπωση και πυρετό

Πόνο στις αρθρώσεις, δυσκαμψία και πρήξιμο

Εξάνθημα σε σχήμα πεταλούδας στο πρόσωπο που καλύπτει τα μάγουλα και την γέφυρα της μύτης

Δερματικές βλάβες που εμφανίζονται, ή επιδεινώνονται με την έκθεση στον ήλιο (φωτοευαισθησία)

Τα δάχτυλα των χεριών και των ποδιών μπορεί να γίνονται άσπρα, ή μπλε, όταν εκτίθενται στο κρύο, ή κατά τη διάρκεια αγχωτικών περιόδων, γνωστό ως φαινόμενο Raynaud

Δυσκολία στην αναπνοή

Πόνο στο στήθος

Ξηροφθαλμία

Πονοκέφαλοι, σύγχυση και απώλεια μνήμης

Σε κάθε περίπτωση, πρέπει να δείτε τον γιατρό σας.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις