Αθήνα

°C

Τετάρτη

14

Απριλίου 2021

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Σύλληψη- σοκ διοικητή Αστυνομικού Τμήματος!
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σύλληψη- σοκ διοικητή Αστυνομικού Τμήματος!

Του Πέτρου Καρσιώτη Διοικητής Αστυνομικού Τμήματος σε κεντρική περιοχή της Αθήνας συνελήφθη από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της Αστυνομίας με την κατηγορία ότι εκβίαζε ιδιοκτήτη πάρκινγκ να του καταβάλει «μηνιάτικο» προκειμένου να μη γίνονται έλεγχοι στην επιχείρηση! Περιλαμβάνονται στην δικογραφία κι άλλοι δύο αστυνομικοί Στην ίδια δικογραφία περιλαμβάνονται δύο ακόμη αστυνομικοί. Ο επικεφαλής της Τμήματος […]

astinomia_2

Του Πέτρου Καρσιώτη

Διοικητής Αστυνομικού Τμήματος σε κεντρική περιοχή της Αθήνας συνελήφθη από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της Αστυνομίας με την κατηγορία ότι εκβίαζε ιδιοκτήτη πάρκινγκ να του καταβάλει «μηνιάτικο» προκειμένου να μη γίνονται έλεγχοι στην επιχείρηση!

Περιλαμβάνονται στην δικογραφία κι άλλοι δύο αστυνομικοί

Στην ίδια δικογραφία περιλαμβάνονται δύο ακόμη αστυνομικοί. Ο επικεφαλής της Τμήματος Ασφαλείας, και ένας αστυφύλακας, οι οποίοι ήταν παρόντες σε μια από τις παράνομες συναλλαγές που έγιναν μέσα στο Τμήμα αλλά δεν ανέφεραν σε κανέναν το παραμικρό. Με τη δικογραφία που σχηματίστηκε στον εισαγγελέα οδηγείται ο αξιωματικός,  ενώ οι άλλοι δύο δεν συνελήφθησαν στο πλαίσιο του Αυτοφώρου.

Απαιτούσε το ποσό των 300 ευρώ μηνιαίως

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της Alphafreepress, ο Διοικητής του Τμήματος, σε έναν έλεγχο που έγινε στο υπαίθριο πάρκινγκ απαίτησε από τον ιδιοκτήτη να του καταβάλει 300 ευρώ μηνιαίως προκειμένου να μη γίνονται έλεγχοι από την Αστυνομία για παρατυπίες, αλλά και από άλλες υπηρεσίες όπως του έλεγε.

Σε πρώτη φάση ο εκβιαζόμενος παρέδωσε τα 300 ευρώ. Τα χρήματα όμως ήταν πολλά και ο ιδιοκτήτης πήγε ο ίδιος στο Αστυνομικό Τμήμα και εκεί παρουσία και των δύο άλλων αστυνομικών παρακάλεσε να μειωθεί το ποσό καθώς δεν μπορούσε να ανταπεξέλθει.

Του ζήτησε να κατεβάσει το ποσό στα 150 ευρώ

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ζήτησε από 300 ευρώ μηνιαίως να κατέβει το ποσό στα 150. Τελικά ο Διοικητής του Τμήματος φέρεται να συμφώνησε στα 200 ευρώ.

Ο ιδιοκτήτης του πάρκινγκ μπροστά στον εκβιασμό αποφάσισε να καταγγείλει τα πάντα στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας.

Τα χρήματα προσημειώθηκαν και μόλις ο Αστυνομικός Υποδιευθυντής τα πήρε στα χέρια του συνελήφθη από ομάδα αστυνομικών των «αδιάφθορων».

«Θα πω στον εισαγγελέα τι συνέβη» είπε στους συναδέλφους του.

Έρευνα για το αν έχουν πέσει θύματα εκβιασμού κι άλλοι επιχειρηματίες

Με  τα δεδομένα αυτά η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων ερευνά αν και άλλοι επιχειρηματίες στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου έχουν πέσει θύματα εκβιασμού.

Για να έλθουν όμως αυτοί στο φως πρέπει να μιλήσουν οι επιχειρηματίες οι ίδιοι, αλλά με δεδομένο ότι και οι ίδιοι «λάδωναν» αστυνομικό το ζήτημα γίνεται πιο σύνθετο.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις