Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Ανατίναξαν και διέρρηξαν ΑΤΜ στο Αιγάλεω
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανατίναξαν και διέρρηξαν ΑΤΜ στο Αιγάλεω

Του Πέτρου Καρσιώτη Ανησυχία προκαλεί στην ΕΛ.ΑΣ και στους πολίτες η, κατά κάποιον τρόπο, επιστροφή των βομβιστών των Α.Τ.Μ. Άγνωστοι, τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης, αφού παραβίασαν ισόγειο παράθυρο των ΤΕΙ Αιγάλεω, ανατίναξαν το ΑΤΜ με υγραέριο και αφαίρεσαν τα χρήματα από τις κασετίνες. Όπως προέκυψε από την αυτοψία των αστυνομικών τα μέλη της […]

egaleo1_0

Του Πέτρου Καρσιώτη

Ανησυχία προκαλεί στην ΕΛ.ΑΣ και στους πολίτες η, κατά κάποιον τρόπο, επιστροφή των βομβιστών των Α.Τ.Μ.

Άγνωστοι, τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης, αφού παραβίασαν ισόγειο παράθυρο των ΤΕΙ Αιγάλεω, ανατίναξαν το ΑΤΜ με υγραέριο και αφαίρεσαν τα χρήματα από τις κασετίνες.

Όπως προέκυψε από την αυτοψία των αστυνομικών τα μέλη της συμμορίας παγίδευσαν την Αυτόματη Ταμειακή Μηχανή με υγραέριο και με την μέθοδο του “Plofkraak” το ανατίναξαν.

Αμέσως μετά τράπηκαν σε φυγή με την λεία τους, αφήνοντας πίσω τους υλικές ζημιές.

Είχε προηγηθεί τέλη Απριλίου ανατίναξη ΑΤΜ στα Γλυκά Νερά

Η ανατίναξη έρχεται από την ίδια προφανώς συμμορία κάπου δέκα πέντε ημέρες μετά την καταστροφή με τον ίδιο τρόπο (διοχέτευση αερίου), στα Γλυκά Νερά.
Εκείνη ανατίναξη είχε καταγραφεί λίγο πριν από τις 5 το πρωί της 27ης Απριλίου. Το μηχάνημα αναλήψεων χρημάτων, ήταν εγκατεστημένο έξω από υποκατάστημα των ΕΛ.ΤΑ., στην οδό Χρυσανθέμων 5.

Οι δράστες προκάλεσαν, τότε, έκρηξη και κατάφεραν να αποσπάσουν τις κασετίνες που περιείχαν χρήματα.

02f487d754f3de54fd35185e8c4a5172_XL

Η αστυνομία βρήκε λάστιχα ποτίσματος και καλώδια πενήντα μέτρων

Οι αστυνομικοί είχαν εντοπίσει στο χώρο της έκρηξης λάστιχα ποτίσματος και καλώδιο που εκτείνονταν σε απόσταση τουλάχιστον πενήντα μέτρων από το αυτόματο μηχάνημα.
Και στην Ερέτρια με κλεμμένο αυτοκίνητο από τη Γλυφάδα
Η ανησυχία εντείνεται καθώς η επίθεση στο ΑΤΜ στο Αιγάλεω, έρχεται επίσης μόλις δύο ημέρες μετά από ανάλογη ενέργεια στην Ερέτρια.

Οι μάρτυρες, που πετάχτηκαν από τα κρεββάτια τους από τον ισχυρό κρότο, έκαναν λόγο για τουλάχιστον τέσσερις δράστες.

Το ΑΤΜ τράπεζας, είναι εγκατεστημένο σε ένα κατάστημα με τουριστικά είδη στην κεντρική λεωφόρο Ίσιδος και για την εξυπηρέτηση των τουριστών.

Τοποθέτησαν μηχανισμό στο ΑΤΜ και προκάλεσαν έκρηξη

Οι δράστες παραβίασαν την γυάλινη πόρτα του καταστήματος και τοποθέτησαν μηχανισμό στο μηχάνημα ανάληψης που ήταν εγκατεστημένο εκεί.
Η έκρηξη, στις 3 το πρωί,αναστάτωσε τους κατοίκους που βγήκαν από τα σπίτια τους για να δουν τι είχε συμβεί.

Είδαν τέσσερις δράστες να διαφεύγουν

Κάποιοι πρόλαβαν να δουν τους τέσσερις δράστες να εξαφανίζονται με ένα αυτοκίνητο, αφού πρώτα είχαν αρπάξει αδιευκρίνιστο ποσό που υπήρχε μέσα στο ΑΤΜ.

Το αυτοκίνητο βρέθηκε εγκαταλελειμμένο σε ερημική τοποθεσία στο Βασιλικό Χαλκίδας και αποδείχθηκε ότι είχε κλαπεί την περασμένη εβδομάδα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις