Τι γράφουν τα πρωτοσέλιδα  του γαλλικού Τύπου για τη νίκη Μακρόν

ΕΞΩΦΥΛΛΟ

Τι γράφουν τα πρωτοσέλιδα του γαλλικού Τύπου για τη νίκη Μακρόν

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: l.a.ntokas

Κεντρικό θέμα είναι φυσικά στις γαλλικές εφημερίδες η σαρωτική επικράτηση του Εμανουέλ Μακρόν επί της Μαρίν Λεπέν στον δεύτερο γύρο των εκλογών. Από τα σχόλια δεν θα μπορούσαν να λείψουν οι αναφορές στην ηλικία του καθώς εκλέχθηκε πρόεδρος στα 39 του χρόνια. «Ετών 39 και πρόεδρος» γράφει το πρωτοσέλιδο της Le Parisien με μια φωτογραφία […]

08.05.2017 | 09:45

Κεντρικό θέμα είναι φυσικά στις γαλλικές εφημερίδες η σαρωτική επικράτηση του Εμανουέλ Μακρόν επί της Μαρίν Λεπέν στον δεύτερο γύρο των εκλογών. Από τα σχόλια δεν θα μπορούσαν να λείψουν οι αναφορές στην ηλικία του καθώς εκλέχθηκε πρόεδρος στα 39 του χρόνια.

«Ετών 39 και πρόεδρος» γράφει το πρωτοσέλιδο της Le Parisien με μια φωτογραφία του Μακρόν με τα χέρια υψωμένα να πανηγυρίζει.

Τον Μακρόν να χαιρετά με τα χέρια υψωμένα φιλοξενεί στο πρωτοσέλιδό της και η Le Figaro, σημειώνοντας κι εκείνη την ηλικία του νέου προέδρου και το γεγονός πως είναι ο νεαρότερος στην ιστορία της χώρας.

«Μια νέα μάχη ξεκινά» για τη L’ Humanite, που δεν παραλείπει να επισημάνει και την ήττα της Λεπέν στο πρωτοσέλιδό της.

Η Liberation «παίζει» με τους δύο υποψήφιους με διπλό πρωτοσέλιδο- οπισθόφυλλο, με τον Μακρόν στην πρώτη της σελίδα σαν να έρχεται και τη Λεπέν, γυρισμένη πλάτη, στην τελευταία, σαν να φεύγει.

 

«Όλα αρχίζουν για τον Μακρόν» στο πρωτοσέλιδο της βελγικής Le Soir.

Exit mobile version