Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Παπαδημητρίου: “Το 2017 θα είναι χρόνος πραγματικής ανάπτυξης”
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Παπαδημητρίου: “Το 2017 θα είναι χρόνος πραγματικής ανάπτυξης”

Σίγουρος ότι μέχρι τις αρχές Ιουνίου η Ελλάδα θα έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, εμφανίζεται ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δημήτρης Παπαδημητρίου. Κάτι τέτοιο, θα δώσει ώθηση τόσο στην εγχώρια επιχειρηματικότητα, όσο και στην προσέλκυση ξένων επενδύσεων. Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Παπαδημητρίου εκτιμά ότι στο Eurogroup της 22ης Μαΐου […]

ImageHandler

Σίγουρος ότι μέχρι τις αρχές Ιουνίου η Ελλάδα θα έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, εμφανίζεται ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δημήτρης Παπαδημητρίου.

Κάτι τέτοιο, θα δώσει ώθηση τόσο στην εγχώρια επιχειρηματικότητα, όσο και στην προσέλκυση ξένων επενδύσεων.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Παπαδημητρίου εκτιμά ότι στο Eurogroup της 22ης Μαΐου θα επιτευχθεί η τελική συμφωνία για τη δεύτερη αξιολόγηση του προγράμματος της ελληνικής οικονομίας, ενώ προσθέτει ότι, παρότι τα αποτελέσματα σε επίπεδο πραγματικής οικονομίας στην Ελλάδα δεν είναι μέχρι στιγμής τα αναμενόμενα, το 2017 θα είναι χρόνος πραγματικής ανάπτυξης.

Για την συμφωνία της Ελλάδας σχετικά με τη ΔΕΗ, συγκεκριμένα τη μεταβίβαση λιγνιτικών μονάδων και ορυχείων, σε ποσοστό περίπου 40%, ο κ. Παπαδημητρίου είπε πως «η κυβέρνηση ποτέ δεν ήθελε να πουληθούν οι μονάδες της ΔΕΗ».

Όπως πρόσθεσε, η τελεσίδικη απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου και η επικύρωση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, δεν άφηνε περιθώρια για διαπραγμάτευση στα ενεργειακά.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις