Τροφή που αποφεύγαμε πώς και πώς, συμβάλλει στην μακροζωία!

ΥΓΕΙΑ

Τροφή που αποφεύγαμε πώς και πώς, συμβάλλει στην μακροζωία!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: AlphaFreePress

  Αν και παλεύουμε να το αποφύγουμε, χωρίς αποτέλεσμα συνήθως, το τυρί τελικά δεν είναι και τόσο κακό. Κάθε άλλο μάλιστα, όπως λέει η επιστήμη που δεν μπορούμε να την αμφισβητήσουμε. Ερευνητές του Πανεπιστημίου του Τέξας μελέτησαν την συμβολή που έχει το τυρί στην καλή υγεία του ανθρώπινου οργανισμού και τα αποτελέσματα δεν ήταν καθόλου […]

06.05.2017 | 10:56

 

Αν και παλεύουμε να το αποφύγουμε, χωρίς αποτέλεσμα συνήθως, το τυρί τελικά δεν είναι και τόσο κακό.

Κάθε άλλο μάλιστα, όπως λέει η επιστήμη που δεν μπορούμε να την αμφισβητήσουμε.

Ερευνητές του Πανεπιστημίου του Τέξας μελέτησαν την συμβολή που έχει το τυρί στην καλή υγεία του ανθρώπινου οργανισμού και τα αποτελέσματα δεν ήταν καθόλου αναμενόμενα.

Τσένταρ, γκούντα, παρμεζάνα, μοτσαρέλα, όλα τα τυριά, ειδικά τα παλαιωμένα, διαθέτουν την ουσία της σπερμιδίνης, η οποία και επιδρά θετικά στο συκώτι, βοηθούν στην αποτροπή της γέννησης καρκινικών κυττάρων, οδηγώντας κατ’ αυτόν τον τρόπο στη μακροζωία.

Όπως υποστηρίζουν όμως οι επιστήμονες, για να είναι σημαντική η επίδραση του τυριού στην ευζωία πρέπει να καταναλώνει κανείς  μεγάλες ποσότητες από μικρή ηλικία.

Όπως πάντα βέβαια, υπάρχουν και αυτοί που επιμένουν πως το τυρί περιέχει νάτριο, που αυξάνει την πίεση, καθώς και κορεσμένο λίπος, ουσίες που επιβαρύνουν την υγεία.

 

Exit mobile version