Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΞΩΦΥΛΛΟ / Τελευταίο… χαρτί Μακρόν: “Υπόσχομαι αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους εντός της Ε.Ε.”!
ΕΞΩΦΥΛΛΟ

Τελευταίο… χαρτί Μακρόν: “Υπόσχομαι αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους εντός της Ε.Ε.”!

  Λίγες ώρες πριν την μεγάλη μάχη στη Γαλλία, οι δύο αντίπαλοι δίνουν την ψυχή τους για να πείσουν και τον τελευταίο ψηφοφόρο, πως αξίζουν την προεδρία της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας της Ευρώπης. Το φαβορί για την προεδρία της πέμπτης Γαλλικής Δημοκρατίας, ο Εμανουέλ Μακρόν, παίζει το τελευταίο του χαρτί και χρησιμοποιεί την κατάσταση της […]

 o-emanouel-makron-anoigei-ton-trito-dromo-ala-gallika_5.w_hr

Λίγες ώρες πριν την μεγάλη μάχη στη Γαλλία, οι δύο αντίπαλοι δίνουν την ψυχή τους για να πείσουν και τον τελευταίο ψηφοφόρο, πως αξίζουν την προεδρία της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας της Ευρώπης.

Το φαβορί για την προεδρία της πέμπτης Γαλλικής Δημοκρατίας, ο Εμανουέλ Μακρόν, παίζει το τελευταίο του χαρτί και χρησιμοποιεί την κατάσταση της Ελλάδας, δίνοντας υποσχέσεις που στα αυτιά των ειδικών μοιάζουν εξωπραγματικές.

«Είμαι υπέρ μιας συντονισμένης αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, διατηρώντας την Ελλάδα στην Ευρωζώνη» δήλωσε το βράδυ της Παρασκευής ο Εμμανουέλ Μακρόν στην τελευταία συνέντευξη που παραχώρησε. Ωστόσο, αναδιάρθρωση χρέους εντός της Ευρωζώνης είναι κάτι που απαγορεύεται ρητώς από τις Συνθήκες.

Ο Εμανουέλ Μακρόν τονίζει χαρακτηριστικά στον ιστότοπο Mediapart ότι θα ηγηθεί της «μάχης» για αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους.

«Είμαι υπέρμαχος της αρχής για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους του σχεδίου και της παραμονής της Ελλάδας στην Ευρωζώνη. Γιατί; Επειδή το σύστημα τώρα είναι μη βιώσιμο. Για αυτό πρέπει να βάλουμε δικλείδες ασφαλείας, να βρούμε μια συλλογική συμφωνία, αλλά ξέρουμε όλοι ότι με κάθε τρόπο θα πρέπει να φτάσουμε εκεί».

«Η μια επιλογή είναι να κάνουμε αυτό, η άλλη είναι να πάρουμε τη συλλογική απόφαση, να ηγηθούμε αυτού του αγώνα…», επισήμανε ο ανεξάρτητος κεντρώος υποψήφιος των γαλλικών προεδρικών εκλογών.

thuma-kubernoepithesewn-i-kampania-tou-emanouel-makron_3.w_hr

«Θα ηγηθώ αυτού του αγώνα, καθώς πιστεύω ότι είναι αναπόφευκτο και θα αποκαταστήσει την συλλογική μας αξιοπιστία», δήλωσε.

Για τον επικρατέστερο – σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις – νικητή του δεύτερου γύρου των γαλλικών προεδρικών εκλογών «δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να ξαναχτίσει στην Ελλάδα, μια σταθερή οικονομία, να σταθεροποιηθεί εντός του ευρώ, με το υπάρχον επίπεδο του χρέους».

Βέβαια, αν ο Μακρόν εκλεγεί, δεν σημαίνει πως θα επιλέξει την διαμάχη με το Βερολίνο, για το ζήτημα του ελληνικού χρέους.

Ο οικονομικός σύμβουλος του κ. Μακρόν, ο κ. Ζαν Πιζανί Φερί,, γνωρίζει άψογα την οικονομική κατάσταση της Ελλάδας αλλά και της Ευρωζώνης γενικότερα και σε αντίθεση με το Βερολίνο, δήλωνε ανέκαθεν ότι παρόλο που τα προβλήματα της Ελλάδας οφείλονται αποκλειστικά στους Έλληνες, η λύση πρέπει να είναι ευρωπαϊκή. Ακόμα και αν χρειαστεί αλλαγή των Συνθηκών.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις