Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Μέχρι και 110 ευρώ το μήνα πάνω οι εισφορές για εκατομμύρια ασφαλισμένους
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μέχρι και 110 ευρώ το μήνα πάνω οι εισφορές για εκατομμύρια ασφαλισμένους

Σιγά- σιγά έρχονται στο φως οι επιβαρύνσεις από την συμφωνία, που κατά τα άλλα ήταν λόγος για χαμόγελα… Περίπου 1,4 εκατομμύρια ασφαλισμένοι ελεύθεροι επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενοι και αγρότες, θα επιβαρυνθούν στις εισφορές από το 2018. Η κυβέρνηση μετά τις έντονες πιέσεις από το ΔΝΤ, δέχτηκε την αλλαγή του τρόπου υπολογισμού των ασφαλιστικών εισφορών, καθώς διαπιστώθηκε μηνιαίο […]

oikonomologoi-7-sta-10-pigainoun-se-eisfores-forous.w_l

Σιγά- σιγά έρχονται στο φως οι επιβαρύνσεις από την συμφωνία, που κατά τα άλλα ήταν λόγος για χαμόγελα…

Περίπου 1,4 εκατομμύρια ασφαλισμένοι ελεύθεροι επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενοι και αγρότες, θα επιβαρυνθούν στις εισφορές από το 2018.

Η κυβέρνηση μετά τις έντονες πιέσεις από το ΔΝΤ, δέχτηκε την αλλαγή του τρόπου υπολογισμού των ασφαλιστικών εισφορών, καθώς διαπιστώθηκε μηνιαίο έλλειμμα στον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης 45 εκατ. ευρώ.

Έτσι οι ασφαλιστικές εισφορές δεν θα υπολογίζονται επί του καθαρού εισοδήματος, αλλά επί του μεικτού. Δηλαδή θα υπολογίζονται στο εισόδημα μετά τις δαπάνες, αλλά πριν την αφαίρεση των ασφαλιστικών εισφορών του προηγούμενου έτους.

Αυτό οδηγεί σε επιβαρύνεις για τους ασφαλισμένους με εισόδημα από 7.033 ευρώ και πάνω, οι οποίες θα αυξάνονται ραγδαία για όσους έχουν υψηλότερα εισοδήματα.

Ωστόσο οι θεσμοί συζητούν την πρόταση της κυβέρνησης να εφαρμοστεί μια μεταβατική περίοδος ενός έτους, όπου θα δίνεται έκπτωση 15% για το 2018 για όλους τους ασφαλισμένους. Από το 2019 δεν θα υπάρχει καμία έκπτωση.

Ο νέος τρόπος υπολογισμού επιβαρύνει έως και 110 ευρώ τη μηνιαία εισφορά των επαγγελματιών. Η αύξηση δεν επηρεάζει την κατώτατη εισφορά των 168 ευρώ.
 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις