Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Εξαρθρώνεται η συμμορία των “ληστών των χρηματοκιβωτίων”- Στον εισαγγελέα 15 κακοποιοί
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εξαρθρώνεται η συμμορία των “ληστών των χρηματοκιβωτίων”- Στον εισαγγελέα 15 κακοποιοί

Του Πέτρου Καρσιώτη Περισσότερες από εκατό ληστρικές επιθέσεις τρόμου σε εγκαταστάσεις εταιριών και εργοστασίων για την αρπαγή χρηματοκιβωτίων, διαρρήξεις και ένοπλες ληστείες κατοικιών, εξιχνιάζονται μετά τη σύλληψη δέκα πέντε κακοποιών της συμμορίας. Από αυτούς οι 14 είναι ομογενείς από χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης και ένας Αλβανός. Η εγκληματική οργάνωση λειτουργούσε στα πρότυπα μαφίας με […]

elas

Του Πέτρου Καρσιώτη

Περισσότερες από εκατό ληστρικές επιθέσεις τρόμου σε εγκαταστάσεις εταιριών και εργοστασίων για την αρπαγή χρηματοκιβωτίων, διαρρήξεις και ένοπλες ληστείες κατοικιών, εξιχνιάζονται μετά τη σύλληψη δέκα πέντε κακοποιών της συμμορίας.

Από αυτούς οι 14 είναι ομογενείς από χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης και ένας Αλβανός.

Η εγκληματική οργάνωση λειτουργούσε στα πρότυπα μαφίας με δεμένα τα μέλη της και κοινές δραστηριότητες σε όλα τα επίπεδα, ακόμη και στις νυχτερινές διασκεδάσεις σε κέντρα των Δυτικών Προαστίων.

Οι περισσότεροι είναι σεσημασμένοι, έχουν συλληφθεί στο παρελθόν από την Αστυνομία και έχουν εκτίσει ποινές για διάφορα αδικήματα.

Εξετάζεται η συμμετοχή τους και σε εκατοντάδες άλλες

Εξετάζεται η συμμετοχή τους και σε εκατοντάδες άλλες ληστρικές επιδρομές.

Το πρωί, με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, τα μέλη της διαβόητης συμμορίας οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Ενώ η επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομίας θα γίνει τη Δευτέρα, πληροφορίες που έρχονται στο φως αναφέρουν ότι στα χέρια της ασφάλειας Αττικής έχουν πέσει τουλάχιστον πέντε από τα αρχηγικά μέλη των συμμοριών που δρούσαν σε υποομάδες και χώριζαν γεωγραφικά τους τομείς εγκληματικής τους δράσης.

Είχαν γίνει εφιάλτης για εργοστάσια, εταιρείες και σπίτια

Οι συμμορίες που είχαν γίνει εφιάλτης για ιδιοκτήτες εργοστασίων και εταιριών από τον Ασπρόπυργο έως τη Βοιωτία και τη Χαλκίδα, πυρπολούσαν συνήθως μετά τη διαφυγή τους τα κλεμμένα αυτοκίνητα με τα άδεια χρηματοκιβώτια στα πορτ μπαγκάζ.

Σε ομάδες κουκουλοφόρων των πέντε και των έξι κακοποιών με βαρύ οπλισμό ακόμη και καλάσνικοφ, στοχοποιούσαν τις εταιρίες και εξαπέλυαν τις επιθέσεις νυχτερινές ώρες.

Πλησίαζαν αιφνιδιαστικά, ακινητοποιούσαν τους φύλακες με τα όπλα η άλλες φορές τους χτυπούσαν με σίδερα στο κεφάλι, τους έδεναν και σήκωναν τα χρηματοκιβώτια.

Πάνω από 45 ένοπλες ληστείες μόνο σε εργοστάσια, για αρπαγή χρηματοκιβωτίων

Πάνω από 45 παρόμοιες ληστρικές επιδρομές έχουν καταγραφεί από την Αστυνομία τον τελευταίο χρόνο. Ορμητήριο ήταν ένας χώρος κοντά στο στρατόπεδο Καποτά στο Μενίδι.

Ανάμεσα στα συλληφθέντα στη γιγαντιαία επιχείρηση εκατοντάδων αστυνομικών που εξελίσσεται από την Πέμπτη είναι και ένας μποξέρ. Τα μέλη των συμμοριών είχαν διάφορα προσωνύμια και πρόσεχαν να μη μιλάνε ανοιχτά στις τηλεφωνικές τους επαφές.

Από συνακροάσεις με την άδεια του εισαγγελέα οι αστυνομικοί είχαν πληροφορηθεί ότι ένας από τους αρχηγός είχε το προσωνύμιο «μπαμπάς» λόγω ηλικίας, ένας άλλος το «Ολλανδός» και ήταν αυτός που είχε αναλάβει με μικρή ομάδα να κλέβει τα αυτοκίνητα με τα οποία πήγαιναν και διέφευγαν από τους στόχους τους.

Ο «χοντρός» που σήκωνε εύκολα τα ασήκωτα χρηματοκιβώτια

Πάνω απ’ όλα εκείνο που κάνει εντύπωση είναι το προσωνύμιο «χοντρός» με το οποίο φώναζαν τον κακοποιό εκείνο τον οποίο με μεγάλες σωματικές διαστάσεις έβλεπαν καιρό οι αστυνομικοί στα βίντεο να σηκώνει με… ευκολία τα βαριά χρηματοκιβώτια των εταιριών!

Οι 14 συλληφθέντες ομογενείς όπως προαναφέρθηκε είναι ηλικίας 35, 22, 23, 27, 36, 28,40,33,23,29,39,30,28 και 18 ετών.

Την ίδια ώρα οι αστυνομικές επιχειρήσεις συνεχίζονται καθώς στο στόχαστρο της ασφάλειας είναι και άλλα πρωτοκλασσάτα μέλη της πολυδαίδαλης συμμορίας που αναστάτωσε τον επιχειρηματικό κόσμο, τους εργαζόμενους και τους πολίτες που δέχθηκαν επιθέσεις.

 

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις