Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Απογοητευτική έρευνα: Πιο απαισιόδοξοι νέοι της Ευρώπης οι Έλληνες
ΕΛΛΑΔΑ

Απογοητευτική έρευνα: Πιο απαισιόδοξοι νέοι της Ευρώπης οι Έλληνες

Οι νέοι θα έπρεπε να είναι ξέγνοιαστοι, με όνειρα και αισιοδοξία για το μέλλον τους. Δυστυχώς όμως, κάτι τέτοιο δεν ισχύει και όπως αποδεικνύει έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το YouGov για λογαριασμό του Ινστιτούτου TUI, τα νιάτα αυτή την περίοδο συνδέονται με απόλυτη φόβο και απαισιοδοξία. Αν και η έρευνα αφορά στους νέους της Ευρώπης, […]

stin-methorio-aisiodoksias--apaisiodoksias-oi-neoi-stin-ellada.w_l

Οι νέοι θα έπρεπε να είναι ξέγνοιαστοι, με όνειρα και αισιοδοξία για το μέλλον τους.

Δυστυχώς όμως, κάτι τέτοιο δεν ισχύει και όπως αποδεικνύει έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το YouGov για λογαριασμό του Ινστιτούτου TUI, τα νιάτα αυτή την περίοδο συνδέονται με απόλυτη φόβο και απαισιοδοξία.

Αν και η έρευνα αφορά στους νέους της Ευρώπης, οι Έλληνες είναι αυτοί που έχουν την πρωτιά. Το 82% των συμμετεχόντων, θεωρούν πως η κατάσταση θα φτάσει σε τραγικά σημεία, χειρότερα μάλιστα από αυτά που έχουν βιώσει οι γονείς τους.

Σύμφωνα με το «Έθνος» που δημοσιεύει την έρευνα, ακόμη και στις άλλες χώρες η νεολαία τα βλέπει όλα μαύρα.
Το 58%των Ιταλών και των Βρετανών, το 55% των Γάλλων και το 54% των Ισπανών, προβλέπουν πως οι συνθήκες που θα έρθουν θα είναι πολύ χειρότερες από αυτές κάτω από τις οποίες επιβίωναν οι παλιότερες γενιές.

assets_LARGE_t_420_55440949_type13145

Ακόμη και στη Γερμανία, όπου οι δείκτες της οικονομίας έχουν κινηθεί ανοδικά τα τελευταία χρόνια, το 33% των νέων ανησυχεί για του επαγγελματικό αύριο.

Μόνο στην Πολωνία οι νέοι χαμογελούν, με το 47% να δηλώνει ότι το μέλλον θα είναι καλύτερο. Το εντυπωσιακό της έρευνας, είναι πως οι νέοι στις χώρες του Νότου, όπως η Ισπανία και η Ιταλία που έχουν υψηλά ποσοστά ανεργίας στους νέους, πιστεύουν πως η επόμενη διετία θα είναι καλύτερη.

Το 47% των Ισπανών και το 44% των Ιταλών εκτιμούν ότι η οικονομική κατάσταση θα βελτιωθεί στα επόμενα δύο χρόνια. Το ίδιο σκέφτεται και το 48% των Γερμανών.

Οι Έλληνες, πιο απαισιόδοξοι από ποτέ, βλέπουν το οικονομικό μέλλον πολύ άσχημο.

Μόλις το 29% πιστεύει πως η κατάσταση στην Ελλάδα θα βελτιωθεί, ενώ το 11% εκτιμά πως τα πράγματα θα γίνουν χειρότερα.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις