Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Ελλάς το μεγαλείο σου! Το “ΚΕΠ” των Εξαρχείων έγινε… θερινό σινεμά!
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ελλάς το μεγαλείο σου! Το “ΚΕΠ” των Εξαρχείων έγινε… θερινό σινεμά!

Σε θερινό σινεμά μετατράπηκε το αυθαίρετο «ΚΕΠ» των Εξαρχείων! Μάλιστα χθες, έκανε και την πρώτη του προβολή με την ταινία του αείμνηστου Θεόδωρου Αγγελόπουλου «Ταξίδι στα Κύθηρα». Λίγες ημέρες πριν, είχαν μπει στο περίπτερο υποστυλώματα για την τοποθέτηση στεγάστρου, ώστε να μην χτυπά ο ήλιος τα βιβλία και τους επισκέπτες! Σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο», η […]

kep-anarxikon-exarxeia-1300

Σε θερινό σινεμά μετατράπηκε το αυθαίρετο «ΚΕΠ» των Εξαρχείων! Μάλιστα χθες, έκανε και την πρώτη του προβολή με την ταινία του αείμνηστου Θεόδωρου Αγγελόπουλου «Ταξίδι στα Κύθηρα».

Λίγες ημέρες πριν, είχαν μπει στο περίπτερο υποστυλώματα για την τοποθέτηση στεγάστρου, ώστε να μην χτυπά ο ήλιος τα βιβλία και τους επισκέπτες!

Σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο», η ενέργεια των «διαχειριστών» για την προβολή ταινιών φαίνεται να ανέστειλε προσωρινά την όποια διάθεση απομάκρυνσης, καθώς οι υπεύθυνοι του Δήμου Αθηναίων, οι οποίοι πρέπει να λάβουν την τελική απόφαση, περιμένουν να δουν την ανταπόκριση και απήχηση του «κινηματογράφου».

Από την έρευνα πάντως, έχει κριθεί η ενέργεια ως παράνομη κατάληψη δημόσιου χώρου και τις επόμενες ημέρες θα διαβιβαστεί στον εισαγγελέα. Όλα τα υπόλοιπα είναι θέμα αποκλειστικά του Δήμου.

Αν αποφασιστεί η απομάκρυνση του «πολιτικού περιπτέρου», τότε σίγουρα θα ζητηθεί η συνδρομή της Αστυνομίας. Γι’ αυτό το λόγο, από τις πρώτες ημέρες της εγκατάστασής του, αρμόδιοι αξιωματικοί είχαν καταρτίσει σχέδιο για την ομαλή και αιφνιδιαστική μεταφορά του.

Αυτό περιλάμβανε χρησιμοποίηση γερανοφόρου οχήματος ακόμη και τρακτέρ, όπως επίσης τουλάχιστον τριών διμοιριών των ΜΑΤ, δύο ομάδων ΟΠΚΕ, στελεχών της Κρατικής Ασφάλειας και ομάδων ΔΙ.ΑΣ. περιμετρικά. Αυτό που προκαλεί αίσθηση, είναι πως στο σημείο θα υπάρξει και ασθενοφόρο, σε περίπτωση που σημειωθεί επίθεση κατά των αστυνομικών δυνάμεων.

 

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις