Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Ποιος νίκησε στο «εκρηκτικό» ντιμπέιτ Μακρόν – Λε Πεν (vid)
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ποιος νίκησε στο «εκρηκτικό» ντιμπέιτ Μακρόν – Λε Πεν (vid)

Δικαιώθηκαν όσοι περίμεναν ένα debate γεμάτο ένταση καθώς οι συντονιστές αναγκάστηκαν πολλές φορές να ηρεμήσουν τα… πνεύματα. Εμανουέλ Μακρόν και Μαρίν Λε Πεν συγκρούστηκαν… τηλεοπτικά, τέσσερις ημέρες πριν από τον καθοριστικό δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών της Γαλλίας. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, νικητής από αυτήν την τηλεμαχία φαίνεται πως βγήκε ο κεντρώος υποψήφιος, καθώς […]

debate-france

Δικαιώθηκαν όσοι περίμεναν ένα debate γεμάτο ένταση καθώς οι συντονιστές αναγκάστηκαν πολλές φορές να ηρεμήσουν τα… πνεύματα. Εμανουέλ Μακρόν και Μαρίν Λε Πεν συγκρούστηκαν… τηλεοπτικά, τέσσερις ημέρες πριν από τον καθοριστικό δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών της Γαλλίας.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, νικητής από αυτήν την τηλεμαχία φαίνεται πως βγήκε ο κεντρώος υποψήφιος, καθώς παρουσιάστηκε καλά “διαβασμένος” και σε γενικές γραμμές δεν έχασε την ψυχραιμία του, όσο δεχόταν τα απανωτά “πυρά” της προέδρου του Εθνικού Μετώπου, η οποία αναλώθηκε, κάνοντας επιθέσεις στον αντίπαλό της, αφήνοντας παράλληλα… κενά στο πρόγραμμά της.

Είναι χαρακτηριστικό, και σχολιάστηκε από πολλούς Γάλλους δημοσιογράφους, το γεγονός πως η Λε Πεν συμβουλευόταν συχνά πυκνά τις σημειώσεις της, σε αντίθεση με τον Μακρόν που δεν είχε τίποτα μπροστά του, στο πάνελ.

“Τώρα σε φωνάζουμε Ολάντ Τζούνιορ. Αυτό είναι το παρατσούκλι σου”, ήταν μία από τις φράσεις τις Μαρίν Λε Πεν, η οποία κατηγόρησε τον Μακρόν πως υπηρετεί την καγκελάριο της Γερμανίας:

“H Γαλλία σε κάθε περίπτωση θα κυβερνηθεί από μια γυναίκα. Είτε από μένα, είτε από την κυρία Μέρκελ”.

“Τι ηλίθια φράση”, ήταν η απάντηση του Μακρόν, ο οποίος αργότερα της είπε: “Δεν έχεις πρόγραμμα για την Γαλλία. Είσαι το παράσιτο της χώρας”.

Σε άλλο σημείο, ο Μακρόν χαρακτήρισε το Εθνικό Μέτωπο “κόμμα των σκανδάλων”, με την Λε Πεν να του απαντά πως “ελπίζω να μην μάθουμε πως έχετε offshore τραπεζικό λογαριασμό στις Μπαχάμες…”.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις