Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Ο Βασίλης Γρίβας στην δικογραφία της Δίωξης Εκβιαστών!
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Βασίλης Γρίβας στην δικογραφία της Δίωξης Εκβιαστών!

Του Πέτρου Καρσιώτη Στην ογκώδη δικογραφία με τα 217 ονόματα, που σχηματίστηκε το 2011 από το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής, περιλαμβανόταν και αυτό του θύματος της ενέδρας έξω από το Δημοτικό Σχολείο των Γλυκών Νερών, το πρωί της Τετάρτης. Ο Βασίλης Γρίβας, 47 χρόνων, αναγράφεται και με το ψευδώνυμο «Μπιλ» σε μια πολυσέλιδη […]

prwtopalikaro-nonou-tis-nuxtas-o-mprabos-sta-gluka-nera_2.w_hr

Του Πέτρου Καρσιώτη

Στην ογκώδη δικογραφία με τα 217 ονόματα, που σχηματίστηκε το 2011 από το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής, περιλαμβανόταν και αυτό του θύματος της ενέδρας έξω από το Δημοτικό Σχολείο των Γλυκών Νερών, το πρωί της Τετάρτης.

Ο Βασίλης Γρίβας, 47 χρόνων, αναγράφεται και με το ψευδώνυμο «Μπιλ» σε μια πολυσέλιδη δικογραφία, η οποία περιλαμβάνει μέλη ουσιαστικά τεσσάρων ομάδων της νύχτας, που φέρονται να εκβίαζαν τουλάχιστον 260 καταστηματάρχες στην Αττική και σε άλλες περιοχές της χώρας.

Ο αθλητής του μπόντι μπίλντινγκ ένα μήνα μετά τη διαρροή των στοιχείων των ατόμων που κατηγορούνταν, εμφανίστηκε με… ταξί, στην ανακρίτρια Πειραιά, καθώς σε βάρος του εκκρεμούσε ποινή κάθειρξης 7 ετών για διάφορα αδικήματα.

Σε σελίδα του διαβιβαστικού της Ασφάλειας Αττικής προς τον εισαγγελέα, είχε περιληφθεί και είχε σημάνει συναγερμό ο διάλογος του σημερινού θύματος της εγκληματικής ενέργειας που σόκαρε το πανελλήνιο λόγω και του χώρου που επελέγη με μικρά παιδιά, με άτομο που κατηγορήθηκε για εμπλοκή στην απαγωγή του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου.

Η αναφορά σε συνομιλία στη «Σέχτα Επαναστατών»

Άλλος συγκατηγορούμενός του λέει πως γνωρίζει ότι δύο επίσης άτομα του ίδιου χώρου (σ.σ ο ένας έχει δολοφονηθεί) «προμήθευαν όπλα στη Σέχτα Επαναστατών»!

Ψάχνοντας οι αστυνομικοί τις τελευταίες κινήσεις του Βασίλη Γρίβα και τις ατραπούς στις οποίες κινείτο, βρίσκουν ότι μετά από προστριβές και ρήξεις με πρώην συνεργάτες είχε ενταχθεί στην ομάδα βαρυποινίτη.

Ο τελευταίος,  βρισκόταν σε ανοικτό πόλεμο, αφήνουν να διαρρεύσει αστυνομικές πηγές,  με ηγετικά άλλων εγκληματικών οργανώσεων, που δραστηριοποιούνταν στον κόσμο της νύχτας και όχι μόνο.

Ανοιχτά «συμβόλαια θανάτου» από αντίπαλες ομάδες

Σε βάρος του συνεργάτη του Βασίλη Γρίβα, πάντα κατά τις ίδιες πληροφορίες, υπήρχαν ανοικτά «συμβόλαια θανάτου», ενώ στις 5 Ιανουαρίου 2017 είχε πέσει θύμα επίθεσης με μαχαίρι μέσα στις φυλακές Κορυδαλλού, από δύο Αλβανούς, οι οποίοι είχαν συλληφθεί για το αιματοκύλισμα σε μπαρ στο Μικρολίμανο, τον Νοέμβριο του 2014!

Οι πρώτες εκτιμήσεις της ΕΛ.ΑΣ.

Η εντολή εξόντωσης του Βασίλη Γρίβα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις αξιωματικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, δόθηκε από ηγετικά μέλη άλλης ομάδας εντός και εκτός φυλακής, και δεν αποκλείεται να προκαλέσει έναν νέο κύκλο αίματος ανάμεσα σε βαρόνους της νύχτας.

 

 

 

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις