Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

07

Οκτωβρίου 2022

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Εξελίξεις-φωτιά για Μαρινόπουλο! «Έφυγαν» εκατομμύρια στη Βουλγαρία
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εξελίξεις-φωτιά για Μαρινόπουλο! «Έφυγαν» εκατομμύρια στη Βουλγαρία

Αίσθηση προκαλούν οι νέες αποκαλύψεις για την υπόθεση Μαρινόπουλου. Σύμφωνα με απόφαση του Ειρηνοδικείου Αθηνών την ώρα που ο Μαρινόπουλος βρισκόταν σε «αποσύνθεση» καταγράφοντας ζημίες, πραγματοποιήθηκαν εμβάσματα εκατομμύριων ευρώ στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στη γειτονική Βουλγαρία. Όπως αναφέρει δημοσίευμα του ereportaz.gr, με την ίδια απόφαση το δικαστήριο διατάσσει τους επικεφαλής της εταιρείας Μαρινόπουλος να προχωρήσουν […]

201136-200916-20160115-things-never-to-but-at-supermarket

Αίσθηση προκαλούν οι νέες αποκαλύψεις για την υπόθεση Μαρινόπουλου. Σύμφωνα με απόφαση του Ειρηνοδικείου Αθηνών την ώρα που ο Μαρινόπουλος βρισκόταν σε «αποσύνθεση» καταγράφοντας ζημίες, πραγματοποιήθηκαν εμβάσματα εκατομμύριων ευρώ στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στη γειτονική Βουλγαρία.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα του ereportaz.gr, με την ίδια απόφαση το δικαστήριο διατάσσει τους επικεφαλής της εταιρείας Μαρινόπουλος να προχωρήσουν σε καταγραφή και δήλωση των περιουσιακών τους στοιχείων, εντός και εκτός Ελλάδος!

Η συγκεκριμένη δικαστική απόφαση δίνει νέα τροπή σε μία ιδιαίτερα δυσώδη υπόθεση η οποία επιχειρείται να παρουσιαστεί ως κυβερνητικό success story αλλά ουσιαστικά αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα τραπεζικο-επιχειρηματικά σκάνδαλα των τελευταίων δεκαετιών στην χώρα μας.

Πρόκειται για υπόθεση η οποία όζει από έντονο παρασκήνιο καθώς δεν είναι λίγες οι δημόσιες τοποθετήσεις κυβερνητικών στελεχών (Φλαμπουράρης, κτλ) που προτρέχουν και προδικάζουν αποφάσεις μιλώντας για εφαρμογή του σχεδίου εξυγίανσης προτού εκδοθεί η δικαστική απόφαση.

Σύμφωνα με το ereportaz.gr, πρόκειται όμως για μια υπόθεση η οποία δεν διερευνάται από τα ελληνικά ΜΜΕ καθώς –ως γνωστόν- η εταιρεία Μαρινόπουλος υπήρξε από τους μεγαλύτερους διαφημιζόμενους της ελληνικής αγοράς, φτάνοντας στο σημείο να δίνει διαφήμιση ακόμη και ενός εκατομμυρίου μηνιαίως ακόμη και σε κυκλοφοριακά αδύναμα έντυπα!

Κοινώς τα αδέρφια Μαρινόπουλοι είχαν συνηθίσει να “αγοράζουν” πένες και να εκμαυλίζουν συνειδήσεις μέσω πακτωλού διαφημιστικών κονδυλίων ή και συνεργασιών σε θέματα προσφορών με έντυπες εκδόσεις!

Η ομολογία για τα εκατομμύρια που βγήκαν στην Βουλγαρία

Από τα πρακτικά της υπ΄αριθμ. 742/2017 απόφασης του Ειρηνοδικείου Αθηνών προκύπτει η κυνική ομολογία στελέχους της “Μαρινόπουλος” ότι τις ημέρες της μεγάλης κρίσης ο Όμιλος φρόντιζε να εμβάζει χρήματα στο εξωτερικό υπό την μορφή των ενδοομιλικών δανείων! Εξεταζόμενος ο Κωνσταντίνος Βολιδάκης, διευθυντής της χρηματοοικονομικής διαχείρισης δήλωσε ότι 19 εκ. Ευρώ (!) διοχετεύτηκαν από την μητρική εταιρεία στην θυγατρική της Βουλγαρίας “για την στήριξή της”.

Σύμφωνα με το ανώτερο στέλεχος του Μαρινόπουλου η εκροή των χρημάτων πραγματοποιήθηκε την περίοδο 2012-2014. Το παράδοξο της υπόθεσης όμως είναι, όπως παραδέχτηκε ο ίδιος στην έδρα του δικαστηρίου, ότι την ίδια στιγμή η “μαμά εταιρεία” εμφάνιζε ζημιές ύψους 250 εκ. Ευρώ!

 

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις