Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Εγκαταλείπει τα βασιλικά του καθήκοντα ο Φίλιππος της Αγγλίας
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εγκαταλείπει τα βασιλικά του καθήκοντα ο Φίλιππος της Αγγλίας

Αποσύρεται από τα καθήκοντα του ο πρίγκιπας Φίλιππος της Αγγλίας, πέντε χρόνια μετά την επίσημη ανακοίνωση πως πολλά από αυτά τα εγκαταλείπει, λόγω ηλικίας. Για τον ίδιο λόγο και η βασίλισσα Ελισάβετ έχει αφήσει πολλές υποχρεώσεις, τις οποίες έχουν αναλάβει νεότερα μέλη της βασιλικής οικογένειας. Πέρυσι το Μπάκινγχαμ είχε ανακοινώσει πως η βασίλισσα δεν θα […]

Φ

Αποσύρεται από τα καθήκοντα του ο πρίγκιπας Φίλιππος της Αγγλίας, πέντε χρόνια μετά την επίσημη ανακοίνωση πως πολλά από αυτά τα εγκαταλείπει, λόγω ηλικίας. Για τον ίδιο λόγο και η βασίλισσα Ελισάβετ έχει αφήσει πολλές υποχρεώσεις, τις οποίες έχουν αναλάβει νεότερα μέλη της βασιλικής οικογένειας.

Πέρυσι το Μπάκινγχαμ είχε ανακοινώσει πως η βασίλισσα δεν θα είναι πλέον η επικεφαλής 25 εθνικών οργανισμών, όπως το τένις του Γουίμπλετον για παράδειγμα.

prince1

Η Daily Mail αποκάλυψε πρώτη πως η βασιλική οικογένεια ζήτησε αργά τη νύχτα να συγκεντρωθούν στο Λονδίνο οι εργαζόμενοι του παλατιού, κάτι που προκάλεσε έντονο προβληματισμό.

Το περίεργο είναι, όπως σημείωνε η Daily Mail, πως ούτε οι πιο παλιοί από το προσωπικό δεν είχαν ενημερωθεί για το αντικείμενο της σύσκεψης, με τις φήμες να οργιάζουν.

Η Ελισάβετ έγινε 91 τον περασμένο μήνα, ενώ ο σύζυγός της πρίγκιπας Φίλιππος θα γίνει 96 τον Ιούνιο.

prince3

Δεκάδες δημοσιογράφοι και τηλεοπτικά συνεργεία έσπευσαν έξω από το παλάτι, και περίμεναν τυχόν ανακοινώσεις στις 08:00- 10 ώρα Ελλάδας- , καθώς βάσει πρωτοκόλλου, την ώρα εκείνη γίνονται οι ανακοινώσεις θανάτου μελών της βασιλικής οικογένειας.

prince4

Ήταν σχεδόν σίγουρο για όλους, πως η συγκέντρωση συνδεόταν με τον θάνατο του Φιλίππου. Η φημολογία που δημιουργήθηκε υποχρέωσε εκπρόσωπο του Μπάκιγχαμ να δηλώσει στο Associated Press ότι «δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις