Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Λεπέν: “Ναι, έκλεψα την ομιλία του Φιγιόν αλλά το έκανα συνειδητά”!
ΚΟΣΜΟΣ

Λεπέν: “Ναι, έκλεψα την ομιλία του Φιγιόν αλλά το έκανα συνειδητά”!

Λίγο μετά τον σάλο που ξέσπασε με την Μαρί Λεπέν και τα αποσπάσματα που έκλεψε από την ομιλία που είχε εκφωνήσει στα μέσα Απριλίου ο υποψήφιος της Κεντροδεξιάς, Φρανσουά Φιγιόν, η ίδια προσπαθεί να δικαιολογηθεί. Η ηγέτης της γαλλικής Ακροδεξιάς υποστήριξε πλαγίως ότι συνειδητά έκανε copy paste. Τα γαλλικά ΜΜΕ διαπίστωσαν ότι ένα τμήμα της […]

Marine-Le-Pen-Francois-Fillon-primary-elections-737342

Λίγο μετά τον σάλο που ξέσπασε με την Μαρί Λεπέν και τα αποσπάσματα που έκλεψε από την ομιλία που είχε εκφωνήσει στα μέσα Απριλίου ο υποψήφιος της Κεντροδεξιάς, Φρανσουά Φιγιόν, η ίδια προσπαθεί να δικαιολογηθεί.

Η ηγέτης της γαλλικής Ακροδεξιάς υποστήριξε πλαγίως ότι συνειδητά έκανε copy paste.

Τα γαλλικά ΜΜΕ διαπίστωσαν ότι ένα τμήμα της ομιλίας της Λεπέν την Πρωτομαγιά, σε προεκλογική εκδήλωση σε βόρειο προάστιο του Παρισιού, ήταν ακριβώς ίδιο με την ομιλία του Φιγιόν.

Οι τέσσερις παράγραφοι που εκλάπησαν αφορούσαν τα χερσαία σύνορα της Γαλλίας καθώς και τον τρίτο γαλλικό δρόμο για τον 21ο αιώνα.

«Πρόκειται για ένα μικρό νεύμα διότι στην ομιλία του Φρανσουά Φιγιόν εκείνη την περίοδο, υπήρχαν πολλά ενδιαφέροντα στοιχεία, όμως είναι αλήθεια, βρισκόμαστε σε σημείο ενθουσιασμού. Αυτό το νεύμα εκτιμήθηκε, πιστεύω και από τους ψηφοφόρους του κυρίου Φιγιόν», τόνισε ο Φλοριάν Φιλιπό, αντιπρόεδρος του Εθνικού Μετώπου.

Όσο για την λογοκλοπή, ήταν «ένα κλείσιμο του ματιού σε ένα σύντομο συγκινητικό απόσπασμα από ομιλία για την Γαλλία εκ μέρους μιας υποψήφιας της συσπείρωσης που δείχνει ότι δεν είναι δογματική», υποστήριξε ο ίδιος.

Η Λεπέν, σε συνέντευξή της στον δημοσιογράφο Gilles Bouleau, δήλωσε χαμογελαστή ότι, δεν ήταν κακό που η ομιλία του Φιγιόν ακούστηκε πολλές φορές. «Εμείς, με τους ψηφοφόρους του Φρανσουά Φιγιόν έχουμε πράγματι ως ένα βαθμό το ίδιο όραμα για τη Γαλλία, για το μέγεθός της και για το ρόλο που πρέπει να έχει στον κόσμο».

Η εφημερίδα Liberation γράφει πως η Λεπέν αντέγραψε την ομιλία του Φιγιόν εφαρμόζοντας μία τεχνική για να μιλούν όλοι γι΄αυτήν. Ένα από τα αποσπάσματα που «εκλάπη» ήταν αυτό:

«Έχουμε μια μοναδική γλώσσα που μιλάει σε όλα τα έθνη του κόσμου. Στην Αφρική, στην Αμερική, στην Ασία, στην Κεντρική Ευρώπη γύρω από την Μεσόγειο. Εάν μαθαίνουν την γλώσσα μας, από την  Αργεντινή έως την Πολωνία, εάν υπάρχουν λίστες αναμονής στα γαλλικά σχολεία στη Σαγκάη, στο Τόκιο, στο Μεξικό ή στη Ρώμη, εάν το Παρίσι είναι ο πρώτος τουριστικός προορισμός παγκοσμίως, είναι επειδή η Γαλλία είναι κάτι πολύ περισσότερο από μια βιομηχανική, αγροτική ή στρατιωτική δύναμη. Άλλοτε στρατιώτης του Κυρίου, σήμερα στρατιώτης της Ελευθερίας η Γαλλία, θα είναι πάντα ο στρατιώτης του ιδανικού, έλεγε ο Κλεμανσώ».

Τα video που ήρθαν στη δημοσιότητα, αποδεικνύουν πως πρόκειται ακριβώς για τις ίδιες λέξεις!

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις