Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΥΓΕΙΑ / Κόψτε “μαχαίρι” τα επικίνδυνα ενεργειακά ποτά
ΥΓΕΙΑ

Κόψτε “μαχαίρι” τα επικίνδυνα ενεργειακά ποτά

Όλοι γνωρίζουμε τι μπορεί να κάνουν τα ενεργειακά ποτά στον οργανισμό μας και σύμφωνα με τις τελευταίες έρευνες, πρέπει να τα κόψουμε αμέσως. Τα ενεργειακά ποτά είναι πολύ πιο επικίνδυνα για την καρδιά απ’ ΄τον καφέ. Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό American Heart Association, τα ποτά αυτά είναι πιθανό να προκαλέσουν δραματικές […]

Fotolia_42745812_Subscription_XL[1]

Όλοι γνωρίζουμε τι μπορεί να κάνουν τα ενεργειακά ποτά στον οργανισμό μας και σύμφωνα με τις τελευταίες έρευνες, πρέπει να τα κόψουμε αμέσως.

Τα ενεργειακά ποτά είναι πολύ πιο επικίνδυνα για την καρδιά απ’ ΄τον καφέ.

Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό American Heart Association, τα ποτά αυτά είναι πιθανό να προκαλέσουν δραματικές αλλαγές στην κανονική λειτουργία της καρδιάς και την αρτηριακή πίεση.

Οι ερευνητές παρακολούθησαν τα επίπεδα πίεσης και τον καρδιακό ρυθμό 18 υγιών εθελοντών, κάτω των 40 ετών, που προηγουμένως είχαν πιει είτε ενεργειακά ποτά είτε σκέτο καφέ. Η διαδικασία αυτή επαναλήφθηκε για μια εβδομάδα.

Αυτό που βρήκαν ήταν ότι η πίεση σε εκείνους που είχαν καταναλώσει ενεργειακά ποτά ήταν σημαντικά υψηλότερη σε σχέση με τους υπόλοιπους αλλά κι ότι η καρδιά τους εμφάνιζε περισσότερες αρρυθμίες.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις