Δήμαρχοι απλής αναλογικής!

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δήμαρχοι απλής αναλογικής!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: AlphaFreePress

Όλα δείχνουν ότι μπορεί να μην πέρασε η απλή αναλογική από αυτές τις εκλογές για την Ελληνική Βουλή, αλλά πάμε με απλή αναλογική στις δημοτικές εκλογές του 2019! Πληροφορίες από την κυβέρνηση αναφέρουν ότι τους επόμενους μήνες έρχεται νομοθετική ρύθμιση για την απλή αναλογική στις εκλογές σε Δήμους και Περιφέρεια. Όλα δείχνουν ότι πάμε σε […]

28.04.2017 | 15:46

Όλα δείχνουν ότι μπορεί να μην πέρασε η απλή αναλογική από αυτές τις εκλογές για την Ελληνική Βουλή, αλλά πάμε με απλή αναλογική στις δημοτικές εκλογές του 2019!

Πληροφορίες από την κυβέρνηση αναφέρουν ότι τους επόμενους μήνες έρχεται νομοθετική ρύθμιση για την απλή αναλογική στις εκλογές σε Δήμους και Περιφέρεια.

Όλα δείχνουν ότι πάμε σε συνεργασίες, ισορροπίες, ενώ η ισχύς του συστήματος της απλής αναλογικής στην Τοπική Αυτοδιοίκηση στέλνει στον δεύτερο γύρο τους δύο πρώτους σε ποσοστά υποψηφίους, εφόσον κάποιος επικεφαλής δεν συγκεντρώσει ποσοστό 50%+1.

Όμως, οι παρατάξεις θα εκπροσωπούνται στα συμβούλια με βάση τον αριθμό των εδρών που θα εξασφαλίζουν από τον α΄ γύρο με το σύστημα της απλής αναλογικής.

Στη Β Κυριακή θα αναμετρώνται δύο πρόσωπα και όχι οι παρατάξεις τους. Η εφαρμογή της απλής αναλογικής και στους αυτοδιοικητικούς σχηματισμούς ευνοεί την προοπτική των συμμαχιών είτε πριν, είτε μετά τις εκλογικές αναμετρήσεις.

Ουσιαστικά, πολλές παρατάξεις μπορούν να συνεργαστούν και πριν από τις κάλπες, εξασφαλίζοντας η καθεμία έναν δικό της αριθμό εδρών ή και μετά τον πρώτο γύρο στηρίζοντας για το αξίωμα του δημάρχου ή του περιφερειάρχη τα ίδια πρόσωπα.

Όλα δείχνουν ότι οι Δήμαρχοι θα βγαίνουν από το λαό, αλλά τα Δημοτικά πλειοψηφικά συμβούλια από συνεργασίες!

 

Exit mobile version