Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Πώς θα πάρετε επιδότηση εγκατάστασης θέρμανσης φυσικού αερίου
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πώς θα πάρετε επιδότηση εγκατάστασης θέρμανσης φυσικού αερίου

Το πρόγραμμα επιδότησης απευθύνεται σε όλους τους οικιακούς καταναλωτές (κεντρική ή αυτόνομη θέρμανση) που υπογράφουν σύμβαση σύνδεσης από τις 3 Απριλίου και μετά. Ισχύει μέχρι εξάντλησης του 4,7 εκατ. ευρώ, για όλες τις κατοικίες που είναι «ενεργές», δηλαδή κατοικούνται, και χρησιμοποιούν συστήματα θέρμανσης άλλης μορφής ενέργειας. Απευθύνεται ακόμα σε διαμερίσματα πολυκατοικιών που θα επιλέξουν αυτόνομη […]

epidoma_thermansis_final1

Το πρόγραμμα επιδότησης απευθύνεται σε όλους τους οικιακούς καταναλωτές (κεντρική ή αυτόνομη θέρμανση) που υπογράφουν σύμβαση σύνδεσης από τις 3 Απριλίου και μετά.

Ισχύει μέχρι εξάντλησης του 4,7 εκατ. ευρώ, για όλες τις κατοικίες που είναι «ενεργές», δηλαδή κατοικούνται, και χρησιμοποιούν συστήματα θέρμανσης άλλης μορφής ενέργειας.

Απευθύνεται ακόμα σε διαμερίσματα πολυκατοικιών που θα επιλέξουν αυτόνομη σύνδεση με χρήση ανυψωτικής στήλης (riser) και τοποθέτηση του μετρητή στο μπαλκόνι, μειώνοντας περαιτέρω το συνολικό κόστος για τη σύνδεσή τους. Το ύψος επιδότησης είναι κλιμακωτό ανάλογα με την κατηγορία σύνδεσης (κεντρική ή αυτόνομη θέρμανση) και την ισχύ του λέβητα και διαμορφώνεται ως εξής:

  • Για κεντρική θέρμανση ή μονοκατοικία (αφορά σε σύστημα καυστήρα-λέβητα ή λέβητα συμπύκνωσης) το επιδοτούμενο ποσό συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ κυμαίνεται από 1.100 ευρώ για εγκατεστημένη ισχύ λέβητα 35.001-120.000 θερμίδων (kcal/h) και φθάνει στα 3.000 ευρώ για εγκατεστημένη ισχύ λέβητα άνω των 200.000 kcal/h.
  • Για αυτόνομη θέρμανση ή κεντρική θέρμανση με ισχύ λέβητα μικρότερη των 35.000 kcal/h η επιδότηση ανέρχεται σε 750 ευρώ.
  • Για αυτόνομη θέρμανση με ανυψωτική στήλη (και ισχύ χαμηλότερη των 35.000 kcal/h), το επιδοτούμενο ποσό διαμορφώνεται σε 360 ευρώ.

Για την επιδότηση θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας και για περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα www.edaattikis.gr, στην τηλεφωνική γραμμή εξυπηρέτησης καταναλωτών 1133 και στο κατάστημα της εταιρείας επί της οδού Αμερικής 11, Σύνταγμα.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις