Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / «Σκοτωμός» Μητσοτάκη-Τσίπρα στη Βουλή για τα μάτια του…Σαββίδη!
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Σκοτωμός» Μητσοτάκη-Τσίπρα στη Βουλή για τα μάτια του…Σαββίδη!

Κόκκινο… χτύπησε πριν λίγο η πολιτική αντιπαράθεση στο Κοινοβούλιο μεταξύ του πρωθυπουργού και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την τροπολογία για τα πρόστιμα του λαθρεμπορίου. Η Νέα Δημοκρατία απαιτεί να αποσυρθεί η τροπολογία την οποία χαρακτηρίζει φωτογραφική ενώ καταγγέλλει ότι αφορά συγκεκριμένο επιχειρηματία. Όπως προέκυψε από την συζήτηση αλλά και από τον ίδιο τον […]

mitsotakis-tsipras

Κόκκινο… χτύπησε πριν λίγο η πολιτική αντιπαράθεση στο Κοινοβούλιο μεταξύ του πρωθυπουργού και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την τροπολογία για τα πρόστιμα του λαθρεμπορίου.

Η Νέα Δημοκρατία απαιτεί να αποσυρθεί η τροπολογία την οποία χαρακτηρίζει φωτογραφική ενώ καταγγέλλει ότι αφορά συγκεκριμένο επιχειρηματία.

Όπως προέκυψε από την συζήτηση αλλά και από τον ίδιο τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, η τροπολογία αφορά την ΣΕΚΑΠ ιδιοκτησίας Ιβάν Σαββίδη και πρόστιμο που είχε επιβληθεί το 2008 και με τις προσαυξήσεις έφτασε τα 38 εκατομμύρια ευρώ. Ο πρωθυπουργός είπε: «Ναι αφορά την ΣΕΚΑΠ αλλά αφορά και όλες τις επιχειρήσεις και δεν σβήνεται κανένα πρόστιμο! Εμείς δεν σβήνουμε πρόστιμα όπως κάνατε εσείς».

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας εξαπέλυσε δριμεία επίθεση κατά της κυβέρνησης για την τροπολογία του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Δημητριάδη, την οποία έκανε αποδεκτή η κυβέρνηση στο παραπέντε της ψήφισης του νομοσχεδίου για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό.

Ο κ. Μητσοτάκης διερωτήθηκε γιατί αυτή η τροπολογία γίνεται αποδεκτή χωρίς να δοθεί καμία απολύτως εξήγηση από την κυβέρνηση: «Σας καλώ προσωπικά να προστατεύσετε το κύρος του Κοινοβουλίου, σας καλώ να πείτε στον πρωθυπουργό να αποσύρει την τροπολογία».

Χαρακτήρισε απαράδεκτο αυτό που συμβαίνει και όπως είπε «αν δεν μπορείτε να συμπεριφερθείτε με αίσθημα ευθύνης, μην κρύβετε τον αυταρχισμό εκείνων που θέλουν να γίνουν καθεστώς. Καλώ την κυβέρνηση είτε να αποσύρει την τροπολογία είτε να δώσει εξηγήσεις ποιον ευνοεί» είπε χαρακτηριστικά.

«Η χώρα βγαίνει από τον κυκεώνα της χρεοκοπίας, που την έχει οδηγήσει η ΝΔ»: τη δήλωση αυτή -μομφή προς την αξιωματική αντιπολίτευση, έκανε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από το βήμα του Κοινοβουλίου, με αφορμή τη σφοδρή αντιπαράθεση που ξέσπασε μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό.

Μάλιστα, ο πρωθυπουργός τόνισε πως «από τις 7 Απριλίου, ο κ. Μητσοτάκης και η παράταξή του είναι σε διαρκές βέρτιγκο. Αλλά, παρ’ ελπίδα σας -είπε απευθυνόμενος προς τα έδρανα της αξιωματικής αντιπολίτευσης- έκλεισε τότε η πολιτική συμφωνία και τώρα θα κλείσει και η τεχνική συμφωνία».

Ο Αλ. Τσίπρας θύμισε επίσης την εκτίμησή του ότι ο Κυρ. Μητσοτάκης θα γίνει γραφικός ζητώντας εκλογές, αλλά τώρα, υποστήριξε πως διαπιστώνει ότι θα γίνει γραφικός και μέσα από την κοινοβουλευτική διαδικασία.

Τέλος, κατηγόρησε τον Κυρ. Μητσοτάκη ότι υποτιμά το βουλευτή, ζητώντας να επανακατατεθεί η τροπολογία από υπουργό. Γνώμη της κυβέρνησης είναι ότι ο πρόεδρος της ΝΔ έχει μετανιώσει και θέλει να ψηφίσει την τροπολογία, υποστήριξε και πρόσθεσε: σε πολλές επιχειρήσεις, εξήγησε ο πρωθυπουργός, οι εργαζόμενοι έχουν την αγωνία για το αύριο των επιχειρήσεων στις οποίες εργάζονται και έχουν χρέη από το παρελθόν, αλλά η ΝΔ μετατρέπεται σταδιακά σε κόμμα διαμαρτυρίας.

Κατά την πρώτη τοποθέτηση του πρωθυπουργού εξερράγη ο Άδωνις Γεωργιάδης με τον κ. Τσίπρα να του λέει: «Εδω δεν είναι στούντιο τηλεπωλήσεων».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις