Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Συναγερμός στις Ένοπλες Δυνάμεις: Η Τουρκία οργανώνει επιθέσεις
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συναγερμός στις Ένοπλες Δυνάμεις: Η Τουρκία οργανώνει επιθέσεις

Η σύγκρουση με την Τουρκία μοιάζει να είναι όλο και πιο κοντά, με την Αθήνα να μελετά ήδη τους πιθανούς ελληνικούς στόχους της γείτονος, και τις Ένοπλες Δυνάμεις να είναι σε ετοιμότητα. Οι περιοχές αλλά και η στιγμή που θα επιλέξει η Τουρκία να «χτυπήσει», προσδιορίζεται από κάποιες πληροφορίες, αλλά και αναλύσεις από ανώτατες πηγές. […]

ask1_535_355

Η σύγκρουση με την Τουρκία μοιάζει να είναι όλο και πιο κοντά, με την Αθήνα να μελετά ήδη τους πιθανούς ελληνικούς στόχους της γείτονος, και τις Ένοπλες Δυνάμεις να είναι σε ετοιμότητα.

Οι περιοχές αλλά και η στιγμή που θα επιλέξει η Τουρκία να «χτυπήσει», προσδιορίζεται από κάποιες πληροφορίες, αλλά και αναλύσεις από ανώτατες πηγές.

Πρώτα στη μαύρη λίστα, βρίσκεται η Κύπρος. Οι ίδιοι οι Τούρκοι έχουν προειδοποιήσει τη Λευκωσία πως δεν θα ανεχθούν έρευνες και γεωτρήσεις, με αποτέλεσμα η περιοχή της κυπριακής ΑΟΖ να κινδυνεύει σε τεράστιο βαθμό.

Δεύτερος στόχος θα είναι η κατάληψη μιας βραχονησίδας, με σκηνοθετημένο επεισόδιο όπως το πρόσφατο στα Ίμια και όχι απαραίτητα με στρατιωτική παρέμβαση. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως υπάρχουν συγκεκριμένες κινήσεις τοποθέτησης φρουράς σε πολλά μικρά νησιά ή ενίσχυσης των δυνάμεων που ήδη υπάρχουν, όπως αναφέρει και η εφημερίδα «Ειδήσεις».

ASK

Χαρακτηριστικό είναι και η φράση που λέει ο Πάνος Καμμένος πως «αυτή τη φορά δεν πρόκειται να επιτρέψουμε κάτι τέτοιο, δεν θα πάρει ο αέρας τη σημαία».

Το τρίτο σενάριο αφορά στη Θράκη. Το γεγονός ότι η περιοχή είναι από τις πλέον ενισχυμένες στρατιωτικά απ’ την πλευρά της Ελλάδας φαίνεται δεν επιτρέπει μια άμεση επέμβαση στρατιωτικού τύπου από την Άγκυρα. Η υπόθεση με τα όπλα στο τζαμί, αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο πιθανής δράσης κάποιας υπηρεσίας.

ASKHSH1

Η Τουρκία, βλέποντας την Ευρώπη να απομακρύνεται όλο και περισσότερο, όχι μόνο εξοργίζεται και βγάζει μπροστά τον σκληρό εαυτό της, αλλά συνειδητοποιεί πως δεν έχει τίποτα πλέον να ρισκάρει. Το ζήτημα είναι εάν το καθεστώς Ερντογάν θα «κηρύξει πόλεμο», ρισκάροντας τη θέση του στο ΝΑΤΟ αλλά και τις σχέσεις του με τις υπόλοιπες χώρες στην ανατολική Μεσόγειο όπως το Ισραήλ και η Αίγυπτος που έχουν βρει τα πατήματά τους στον ενεργειακό τομέα στο πλευρό της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις