Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Βρέθηκε το μαγικό χάπι: “Ποντίκια” χωρίς να κουνήσετε το δαχτυλάκι σας!
PLUS

Βρέθηκε το μαγικό χάπι: “Ποντίκια” χωρίς να κουνήσετε το δαχτυλάκι σας!

Μπορεί μέχρι τώρα να αμφισβητούσαμε τη δύναμη των χαπιών που φημίζονται για τη μεταμόρφωση που προκαλούν στο σώμα μας, όμως επιστήμονες υποστηρίζουν πως υπάρχει το μαγικό χάπι. Σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα Daily Mail, ένα χάπι μπορεί να ξεπεράσει σε αξία την σκληρή προπόνηση στο γυμναστήριο. Οι Αμερικανοί ερευνητές κατάφεραν στο εργαστήριο να καταστείλουν την […]

754042_13dstade

Μπορεί μέχρι τώρα να αμφισβητούσαμε τη δύναμη των χαπιών που φημίζονται για τη μεταμόρφωση που προκαλούν στο σώμα μας, όμως επιστήμονες υποστηρίζουν πως υπάρχει το μαγικό χάπι.
Σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα Daily Mail, ένα χάπι μπορεί να ξεπεράσει σε αξία την σκληρή προπόνηση στο γυμναστήριο.

Οι Αμερικανοί ερευνητές κατάφεραν στο εργαστήριο να καταστείλουν την παραγωγή της πρωτεΐνης “μυοστατίνη” σε ποντικούς.

Στα ποντίκια που χορηγήθηκε το χάπι αυξήθηκε η μυϊκή τους μάζα ενώ βελτιώθηκε η υγεία της καρδιάς και των νεφρών τους.

Σύμφωνα με μελέτες, οι παχύσαρκοι άνθρωποι υπερπαράγουν την πρωτείνη μυοστατίνη, με αποτέλεσμα η άσκηση να μη φέρνει γρήγορα τα επιθυμητά αποτελέσματα.

28984-david-beckham-sexy-body-wallpapers_0

Μάλιστα κατάφεραν να μηδενίσουν τη μυοστατίνη, που λειτουργεί ως ισχυρός  αναστολέας της ανάπτυξης των σκελετικών μυών.

“Είναι μια συναρπαστική ανακοίνωση για όσους φοβούνται το γυμναστήριο, κυρίως όμως για τα παχύσαρκα άτομα”, επισημαίνουν οι ερευνητές.

Ο επικεφαλής της μελέτης , καθηγητής Τζόσουα Μπάτσερ, διδακτορικός ερευνητής στο Κέντρο Βιολογίας στο Πανεπιστήμιο Augusta επισημαίνει: “Δεδομένο ότι η σωματική άσκηση είναι μια από τις πιο αποτελεσματικές παρεμβάσεις στην αντιμετώπιση της παχυσαρκίας, η πρωτεΐνη αυτή εγκλωβίζει το άτομο στην ασθένεια».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις