Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Τέσσερις φράσεις που απαγορεύονται δια ροπάλου στη σχέση
PLUS

Τέσσερις φράσεις που απαγορεύονται δια ροπάλου στη σχέση

Όλες οι σχέσεις έχουν εντάσεις και όσο η ζωή γίνεται πιο σκληρή, τόσο μεγαλώνουν και αυτές. Όμως εκεί είναι που χρειάζεται η μαγκιά και η ωριμότητα, να βγάλεις μπροστά το συναίσθημα και να μην πεις κουβέντες που δύσκολα θα ξεχαστούν. Είναι αυτονόητο πως θα ξεστομίσεις σκληρά λόγια, που πιθανόν να μην καταστρέψουν τη σχέση σου […]

break-up-science_0

Όλες οι σχέσεις έχουν εντάσεις και όσο η ζωή γίνεται πιο σκληρή, τόσο μεγαλώνουν και αυτές.

Όμως εκεί είναι που χρειάζεται η μαγκιά και η ωριμότητα, να βγάλεις μπροστά το συναίσθημα και να μην πεις κουβέντες που δύσκολα θα ξεχαστούν.

Είναι αυτονόητο πως θα ξεστομίσεις σκληρά λόγια, που πιθανόν να μην καταστρέψουν τη σχέση σου αν ακολουθήσει αληθινή και βαθιά συγγνώμη, όμως αυτές οι τέσσερις φράσεις δεν πρέπει ποτέ να ακουστούν.

«Θέλεις δουλειά στο σεξ».

Είναι απόλυτα κατανοητό, πως δεν είναι και τόσο κολακευτικό να κρίνετε τις επιδόσεις του συντρόφου σας. Το σεξουαλικό κομμάτι είναι ένα πολύ ευαίσθητο θέμα όπου πολλοί έχουν ανασφάλειες, οπότε μην το χρησιμοποιήσετε ποτέ για να πικάρετε τον αγαπημένο σας.

«Μήπως δεν πρέπει να είμαστε μαζί;»

Είναι μια φράση που συνήθως τη λέτε όταν έχετε αποφασίσει να βάλετε τέλος στη σχέση σας. Όμως μπορεί να ειπωθεί και σε στιγμές έντασης. Είναι τραγικό λάθος να παίζετε με τα συναισθήματα του άλλου ή να τον εκβιάζετε για να πετύχετε αυτό που θέλετε. Και να γνωρίζετε, πως αυτή η φράση θα φέρει πολλές ανασφάλειες στον άλλον.

woman-walking-away-from-man

«Γιατί δεν συμπεριφέρεσαι όπως ο πρώην μου;»

Απαγορεύεται δια ροπάλου κάτι τέτοιο, αφού το μόνο που κάνουν είναι να θίγουν τον εγωισμό του συντρόφου σας. Όλοι θέλουμε να νιώθουμε μοναδικοί, γι αυτό το να φέρνετε το παρελθόν στο παρόν δεν είναι η καλύτερη λύση.

«Το ήξερες ότι ήμουν έτσι όταν με γνώρισες»

Ακούγεται καθημερινά στα ζευγάρια και είναι το χαρτί που χρησιμοποιούμε όλοι για να δικαιολογήσουμε κάποιες συμπεριφορές που δεν είναι σωστές. Και ναι δεν πρέπει να δεχτείτε να αλλάξετε για χάρη του, όμως ούτε υπάρχει λόγος να συμπεριφέρεστε εγωιστικά και ανώριμα. Άλλωστε πολλά χαρακτηριστικά μας, ίσως όντως να είναι αρνητικά και να χρειαστεί να τα διορθώσουμε.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις