Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Ρύθμιση οφειλών ΟΕΚ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ρύθμιση οφειλών ΟΕΚ

Ρυθμίζονται με ευνοϊκότερους όρους το ύψος και ο τρόπος αποπληρωμής των οφειλών όλων των δικαιούχων των εργατικών κατοικιών στους οικισμούς του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ). Η νέα Υπουργική Απόφαση προβλέπει τη δραστική περικοπή και ρύθμιση των τόκων υπερημερίας για όσους έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές, επιμηκύνει τον χρόνο αποπληρωμής από 240 σε 360 δόσεις και περιλαμβάνει ευνοϊκότερους […]

424b28f2f516c4a8ab859673b063f8c3

Ρυθμίζονται με ευνοϊκότερους όρους το ύψος και ο τρόπος αποπληρωμής των οφειλών όλων των δικαιούχων των εργατικών κατοικιών στους οικισμούς του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ).

Η νέα Υπουργική Απόφαση προβλέπει τη δραστική περικοπή και ρύθμιση των τόκων υπερημερίας για όσους έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές, επιμηκύνει τον χρόνο αποπληρωμής από 240 σε 360 δόσεις και περιλαμβάνει ευνοϊκότερους όρους για ευάλωτες κοινωνικά ομάδες (μακροχρόνια άνεργοι, τρίτεκνοι, πολύτεκνοι, μονογονεϊκές οικογένειες, συνταξιούχοι, ΑμεΑ κ.τ.λ.).

Στις ρυθμίσεις εντάσσονται:

α) Οικιστές οι οποίοι βρίσκονται σε αναμονή έκδοσης οριστικού παραχωρητηρίου,

β) οικιστές οι οποίοι έχουν λάβει οριστικό παραχωρητήριο και βρίσκεται σε εξέλιξη ο προβλεπόμενος χρόνος αποπληρωμής,

γ) οικιστές με οριστικό παραχωρητήριο για το οποίο έχει λήξει ο χρόνος αποπληρωμής και αδυνατούσαν να ανταποκριθούν.

Η απόφαση λύνει οριστικά το πρόβλημα 32.000 δικαιούχων εργατικών κατοικιών, οι οποίοι βρίσκονταν σε καθεστώς ομηρίας, σε ορισμένες περιπτώσεις ακόμη και πριν από το 1978.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις