Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Τράπεζα… κοντά μας, ζητά ως εγγύηση… παρμεζάνα! (pic- vid)
PLUS

Τράπεζα… κοντά μας, ζητά ως εγγύηση… παρμεζάνα! (pic- vid)

Δεν συμβαίνει σε κάποια τριτοκοσμική χώρα, αλλά στην περιοχή Emilia-Romagna της Ιταλίας! Μια παραδοσιακή τράπεζα που ονομάζεται Credito Emiliano, δίνει δάνεια στους παραγωγούς τυριού, όμως ως εγγύηση δεν ζητά χρήματα όπως συμβαίνει, αλλά το πανάκριβο parmigiano-reggiano, την γνωστή παρμεζάνα. Η Emilia-Romagna είναι ένας σημαντικός παραγωγός του parmigiano-reggiano, το οποίο είναι ένα σκληρό, ξηρό, παλιό τυρί […]

3500_1_5

Δεν συμβαίνει σε κάποια τριτοκοσμική χώρα, αλλά στην περιοχή Emilia-Romagna της Ιταλίας!

Μια παραδοσιακή τράπεζα που ονομάζεται Credito Emiliano, δίνει δάνεια στους παραγωγούς τυριού, όμως ως εγγύηση δεν ζητά χρήματα όπως συμβαίνει, αλλά το πανάκριβο parmigiano-reggiano, την γνωστή παρμεζάνα.

Η Emilia-Romagna είναι ένας σημαντικός παραγωγός του parmigiano-reggiano, το οποίο είναι ένα σκληρό, ξηρό, παλιό τυρί που παρασκευάζεται από αποβουτυρωμένο γάλα. Η τράπεζα- όπως όλε σε κάθε γωνιά της γης- ξέρει πολύ καλά τι κάνει, αφού οι ρόδες του parmigiano-reggiano, αξίζουν χιλιάδες ευρώ.

Και επειδή η παρμεζάνα πρέπει να είναι ηλικίας από 18 έως 36 μηνών, θεωρείται από την Credito Emiliano ιδανικό για μακροπρόθεσμες επενδύσεις. Για να διατηρηθεί σε άριστη κατάσταση το τυρί η τράπεζα το αποθηκεύει σε μια τοπική αποθήκη.

Ο Γενικός διευθυντής της Roberto Frignani λέει χαριτολογώντας: «Προστατεύουμε την επένδυση του παραγωγού. Το τυρί πηγαίνει από την αγελάδα στην τράπεζα».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις