Ραγδαίες εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ: Κατάργηση οργάνων και έκτακτο συνέδριο

ΕΞΩΦΥΛΛΟ

Ραγδαίες εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ: Κατάργηση οργάνων και έκτακτο συνέδριο

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: AlphaFreePress

Τη διεξαγωγή έκτακτου συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ εξήγγειλε η Φώφη Γεννηματά στη σημερινή συνεδρίαση της ΚΟ της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, στην οποία απουσίαζαν ο πρώην πρόεδρος του Κινήματος Ευάγγελος Βενιζέλος,  ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Στέφανος Ξεκαλάκης, ενώ επίσης δεν συμμετείχαν οι διαφωνούντες από την Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ. «Κάποιοι κολλημένοι στους παλαιοκομματικούς μηχανισμούς, αμφισβητούν και λοιδορούν αυτούς […]

25.04.2017 | 15:56

Τη διεξαγωγή έκτακτου συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ εξήγγειλε η Φώφη Γεννηματά στη σημερινή συνεδρίαση της ΚΟ της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, στην οποία απουσίαζαν ο πρώην πρόεδρος του Κινήματος Ευάγγελος Βενιζέλος,  ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Στέφανος Ξεκαλάκης, ενώ επίσης δεν συμμετείχαν οι διαφωνούντες από την Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ.

«Κάποιοι κολλημένοι στους παλαιοκομματικούς μηχανισμούς, αμφισβητούν και λοιδορούν αυτούς τους ανθρώπους, αυτά τα στελέχη. Μιλούν για δήθεν διορισμένους συνέδρους. Προφανώς γιατί κανείς δεν θα τους διορίσει με την γνωστή μέθοδο της εσωκομματικής γραμμής. Τους αφήνουμε πίσω», είπε σε έντονο ύφος η κ. Γεννηματά.

«Για καθαρές όμως λύσεις χρειάζονται καθαροί άνθρωποι, καθαρές συνειδήσεις και καθαρές απαντήσεις:
• Θέλουμε μία μεγάλη παράταξη ή ένα μικρό κόμμα που οι συσχετισμοί των μηχανισμών θα οδηγούν σε αέναες διαπραγματεύσεις νομής της κομματικής εξουσίας;
• Θέλουμε μία αυτόνομη παράταξη ή ένα βολικό παρακολούθημα που θα γίνεται συμπλήρωμα από δω και από εκεί, κατά το δοκούν, με στόχο πάντα τη διασφάλιση προσωπικών ρόλων;
• Θέλουμε ένα άχρωμο φιλελεύθερο μόρφωμα ή μία παράταξη με συγκεκριμένο ιδεολογικό και πολιτικό πρόσημο;
Και βέβαια, είναι άλλο η διαφωνία και άλλο η ανοιχτή υπονόμευση σε ό,τι δεν ελέγχεται ή δεν εξυπηρετεί προσωπικούς στόχους.


Και αυτό μάλιστα να παρουσιάζεται ως δήθεν νέο.
Το νέο δεν είναι σημαία ευκαιρίας. Και μάλιστα, ευκαιρίας για κλεφτοπόλεμο και εσωκομματική γκρίνια.
Είναι θλιβερό να βλέπουμε στελέχη, τη μια στιγμή να κόπτονται για τα σύμβολα και την ιστορία και σε μια νύχτα να επιδιώκουν τη διάλυση», τόνισε.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επιτέθηκε στην κυβέρνηση, λέγοντας ότι έχει αποτύχει πλήρως στις διαπραγματεύσεις, φέρνοντας νέα βάρη στις πλάτες των πολιτών.

Παράλληλα, εξέφρασε την προσδοκία της για μια ενισχυμένη νίκη του Εμμανουέλ Μακρόν σε βάρος της Μαρίν Λεπέν στις γαλλικές προεδρικές εκλογές στις 7 Μαΐου.

«Η Ευρώπη που έχουμε σήμερα δεν είναι η Ευρώπη που έχουμε οραματιστεί», σημείωσε ακόμα.

Το συνέδριο θα γίνει στις 30 Ιουνίου, 1 και 2 Ιουλίου. «Προχωράμε σε ένα ανοιχτό, μαζικό, δημοκρατικό συνέδριο. Ανοιχτό στην συμμετοχή φορέων και στελεχών του ευρύτερου κεντροαριστερού χώρου.

Τονίζω και πάλι, ότι είναι ευπρόσδεκτος όποιος επιθυμεί να συμμετέχει, καταθέτοντας τις απόψεις του και να συνδιαμορφώσει τις τελικές αποφάσεις μας. Το συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης διασφαλίζει σε αυτή την φάση τον ενιαίο και πολυκομματικό χαρακτήρα του νέου σχήματος».

 

Exit mobile version