Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΞΩΦΥΛΛΟ / Τούρκος υπ. Άμυνας: “Η Ελλάδα κάνει σόου στο Αιγαίο”- “Εζέκ” το Αγαθονήσι!
ΕΞΩΦΥΛΛΟ

Τούρκος υπ. Άμυνας: “Η Ελλάδα κάνει σόου στο Αιγαίο”- “Εζέκ” το Αγαθονήσι!

  Προκαλεί χωρίς έλεος ο Τούρκος υπουργός Εθνικής Άμυνας Φικρί Ισίκ, με αφορμή την επίσκεψη Καμμένου το Πάσχα, στο Αγαθονήσι. Ο Ισίκ, την ώρα μάλιστα που η Hyrriyet χαρακτηρίζει ως αμφισβητούμενη την κυριαρχία στο Αγαθονήσι, ονομάζοντας το Εζέκ, δήλωσε πως η Τουρκία δεν θα πάρει μέρος στο σόου της Ελλάδας στο Αιγαίο. Μιλώντας χθες σε […]

 23431204-6f02-4e81-b5b4-950c4738bda5

Προκαλεί χωρίς έλεος ο Τούρκος υπουργός Εθνικής Άμυνας Φικρί Ισίκ, με αφορμή την επίσκεψη Καμμένου το Πάσχα, στο Αγαθονήσι.

Ο Ισίκ, την ώρα μάλιστα που η Hyrriyet χαρακτηρίζει ως αμφισβητούμενη την κυριαρχία στο Αγαθονήσι, ονομάζοντας το Εζέκ, δήλωσε πως η Τουρκία δεν θα πάρει μέρος στο σόου της Ελλάδας στο Αιγαίο.

Μιλώντας χθες σε δημοσιογράφους στην Άγκυρα στην τελετή για την Ημέρα της Εθνικής Κυριαρχίας της Τουρκίας που έγινε στο κοινοβούλιο, ο Τούρκος υπουργός εξαπέλυσε επίθεση στον Πάνο Καμμένο, υποστηρίζοντας ότι «Ο Έλληνας υπουργός Άμυνας εκδηλώνεται. Κάνει παιχνίδι για το εσωτερικό του ακροατήριο».

«Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε χωρίς να γινόμαστε μέρος της ελληνικής παράστασης, αλλά με τρόπο τέτοιο, ώστε να μην διακινδυνεύουμε τα συμφέροντα της Τουρκίας».

Ο Ισίκ κατέληξε λέγοντας ότι ο Έλληνας ομόλογός του γνώριζε ότι η Τουρκία  “δεν θα δεχόταν κανένα τετελεσμένο γεγονός”.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της αγγλόφωνης έκδοσης της Hyrriyet «η ένταση μεταξύ των δύο γειτόνων κλιμακώθηκε από πέρυσι με διάφορες προσπάθειες υπουργών και διοικητών στρατού και από τις δύο πλευρές σε αμφισβητούμενα νησιά του Αιγαίου.

Επιπλέον, ο αριθμός των Τούρκων πολιτών που εισήλθαν παράνομα στην Ελλάδα μετά την απόπειρα πραξικοπήματος στις 15 Ιουλίου ξεπέρασε τα 100, συμπεριλαμβανομένων οκτώ πρώην στρατιωτών που κατέφυγαν στη χώρα για να ζητήσουν άσυλο σε κλεμμένο ελικόπτερο, μετά από την οργάνωση της απόπειρας πραξικοπήματος.

Η Άγκυρα έχει επανειλημμένα ζητήσει την έκδοση των οκτώ ανδρών, και υπόσχεται ότι θα δικασθούν δίκαια. Ωστόσο, το ελληνικό Ανώτατο Δικαστήριο εξέδωσε απόφαση κατά της έκδοσής του τον Ιανουάριο».

 

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις