Η Γαλλία μίλησε, μιλά και ο Τύπος: Μακρόν ή Λεπέν; (photos)

ΕΞΩΦΥΛΛΟ

Η Γαλλία μίλησε, μιλά και ο Τύπος: Μακρόν ή Λεπέν; (photos)

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: AlphaFreePress

Λίγο μετά τις 8 ώρα Ελλάδος, οι κάλπες έκλεισαν και η καταμέτρηση άρχισε. Η καρδιά της Γαλλίας χτυπούσε δυνατά κι αν οι δημοσκοπήσεις ήθελαν τον Μακρόν να κερδίζει, η Λεπέν πλησίαζε επικίνδυνα τον 39χρονο κεντρώο και το παιχνίδι παιζόταν. Παρόλα αυτά, Εμανουέλ Μακρόν και Μαρίν Λεπέν θα διασταυρώσουν τα «ξίφη» τους στον δεύτερο γύρο των […]

24.04.2017 | 08:00

Λίγο μετά τις 8 ώρα Ελλάδος, οι κάλπες έκλεισαν και η καταμέτρηση άρχισε.

Η καρδιά της Γαλλίας χτυπούσε δυνατά κι αν οι δημοσκοπήσεις ήθελαν τον Μακρόν να κερδίζει, η Λεπέν πλησίαζε επικίνδυνα τον 39χρονο κεντρώο και το παιχνίδι παιζόταν.

Παρόλα αυτά, Εμανουέλ Μακρόν και Μαρίν Λεπέν θα διασταυρώσουν τα «ξίφη» τους στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών της Γαλλίας που θα πραγματοποιηθεί στις 7 Μαΐου.

Ο ανεξάρτητος υποψήφιος συγκέντρωσε το 23,75% των ψήφων, ενώ η αντίπαλός του το 21,53%, σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα που έδωσε στη δημοσιότητα το γαλλικό υπουργείο Εσωτερικών.

Εκτός μάχης έμειναν οι Φρανσουά Φιγιόν, με 19,91% και Ζαν Λικ Μελανσόν με 19,64%.

Τα δύο πρόσωπα, πρωταγωνίστησαν στον γαλλικό Τύπο, με την προτίμηση του να είναι ολοφάνερη. Χαρακτηρίζοντας ήδη τον Μακρόν επόμενο πρόεδρο της Γαλλίας, τα πρωτοσέλιδα έδειξαν στην πλειοψηφία τους την «αποστροφή» τους για την ηγέτη του Εθνικού Μετώπου.

Η «L’Humanité» έχει εξώφυλλο με τίτλο «ποτέ Λεπέν» με την Μαρίν Λεπέν να έχει το κεφάλι σκυμμένο. Η ιστορική γαλλική εφημερίδα της Αριστεράς, παίρνει ανοιχτά θέση.

Στο εξώφυλλό της η «Liberation» έχει τον Μακρόν να τείνει το χέρι του και η εφημερίδα γράφει «Προεδρία, σε μία βόλτα». Μια αιχμή, για την πολιτική απειρία του Μακρόν, που του άνοιξε όμως τον δρόμο για Μέγαρο των Ηλυσίων.

Η «L’ Opinion» τάσσεται υπέρ Μακρόν γράφοντας: «Μακρόν, η επιλογή για το Ελιζέ».

Και η «Les Echos» έχει πρωτοσέλιδό «Ο Μακρόν μπροστά από τη Λεπέν.  Η «La Croix» γράφει για μία «νέα συμφωνία».

Exit mobile version