Η συγκλονιστική εμπειρία του Πάπα Φραγκίσκου από την Ελλάδα

ΚΟΣΜΟΣ

Η συγκλονιστική εμπειρία του Πάπα Φραγκίσκου από την Ελλάδα

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: AlphaFreePress

  Με στρατόπεδα συγκέντρωσης παρομοίασε ο Πάπας Φραγκίσκος τα κέντρα κράτησης προσφύγων και κάλεσε την Ευρωπαϊκή Ένωση να αλλάξει την τακτική της, δίνοντας στους πρόσφυγες την ελευθερία τους. Στη διάρκεια συνάντησής του με πρόσφυγες στη Ρώμη, ο Φραγκίσκος διηγήθηκε κάποιες από τις εμπειρίες του κατά την επίσκεψη του στη Λέσβο τον προηγούμενο χρόνο. Ένας μουσουλμάνος […]

23.04.2017 | 15:08

 

Με στρατόπεδα συγκέντρωσης παρομοίασε ο Πάπας Φραγκίσκος τα κέντρα κράτησης προσφύγων και κάλεσε την Ευρωπαϊκή Ένωση να αλλάξει την τακτική της, δίνοντας στους πρόσφυγες την ελευθερία τους.

Στη διάρκεια συνάντησής του με πρόσφυγες στη Ρώμη, ο Φραγκίσκος διηγήθηκε κάποιες από τις εμπειρίες του κατά την επίσκεψη του στη Λέσβο τον προηγούμενο χρόνο.

Ένας μουσουλμάνος από την Μέση Ανατολή του είπε πώς ισλαμιστές εξτρεμιστές έκοψαν τον λαιμό της χριστιανής συζύγου του, επειδή εκείνη αρνήθηκε να πετάξει τον σταυρό στο πάτωμα.

«Δεν ξέρω εάν κατάφερε να φύγει από το στρατόπεδο συγκέντρωσης» είπε, σημειώνοντας ότι πολλά από τα κέντρα κράτησης μοιάζουν «με στρατόπεδα συγκέντρωσης, εξαιτίας του μεγάλου αριθμού ανθρώπων που έχουν εγκαταλειφθεί σε αυτά».

Μάλιστα αναφέρθηκε και στην πολιτική της Ελλάδας και της Ιταλίας, επαινώντας τον τρόπο που έχουν δεχτεί τους ανθρώπους αυτούς και κατέκρινε την συμπεριφορά της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο Φραγκίσκος ήταν επικριτικός και ως προς τις συμφωνίες μεταξύ των χωρών, που δεν επιτρέπουν την ίση κατανομή των προσφύγων.

«Οι διεθνείς συμφωνίες είναι σημαντικότερες από τα ανθρώπινα δικαιώματα», επεσήμανε χαρακτηριστικά

Exit mobile version