Αθήνα

°C

Παρασκευή

18

Ιουνίου 2021

alphafreepress.gr / ΕΞΩΦΥΛΛΟ / Σόιμπλε σε Τσίπρα: “Εσείς φταίτε που καθυστερούμε, όχι εμείς”
ΕΞΩΦΥΛΛΟ

Σόιμπλε σε Τσίπρα: “Εσείς φταίτε που καθυστερούμε, όχι εμείς”

Ο ένας πετάει το μπαλάκι στον άλλον για την αξιολόγηση που δεν κλείνει, όμως η πραγματικότητα των Ελλήνων παραμένει ίδια και πολύ σκληρή. Η ελληνική πλευρά, κατηγορεί τους δανειστές πως καθυστερούν τις διαδικασίες που μπορούν να φέρουν τη συμφωνία, ενώ εκείνοι τα ρίχνουν στην Αθήνα. Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, μετά το άρθρο του Έλληνα πρωθυπουργού […]

F73DE2B9E243AB4DED96C0A8EB57E432

Ο ένας πετάει το μπαλάκι στον άλλον για την αξιολόγηση που δεν κλείνει, όμως η πραγματικότητα των Ελλήνων παραμένει ίδια και πολύ σκληρή.

Η ελληνική πλευρά, κατηγορεί τους δανειστές πως καθυστερούν τις διαδικασίες που μπορούν να φέρουν τη συμφωνία, ενώ εκείνοι τα ρίχνουν στην Αθήνα.

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, μετά το άρθρο του Έλληνα πρωθυπουργού στη Wall Street Journal, απάντησε ουσιαστικά πως η ελληνική κυβέρνηση ευθύνεται που οι συζητήσεις δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμη.

Στο άρθρο του, ο Αλέξης Τσίπρας κάλεσε ευθέως τους εταίρους να σταματήσουν να βάζουν εμπόδια στο πρόγραμμα διάσωσης της χώρας, και ο Σόμπλε δεν υπήρχε περίπτωση να μην βγάλει τα «νύχια» του. Σύμφωνα με τον ίδιο, τα κλιμάκια των θεσμών θα μπορούσαν να είχαν επιστρέψει στην Αθήνα αμέσως μετά το Eurogroup της Μάλτας, στις 7 Απριλίου, όμως αυτό δεν έγινε λόγω της διακοπής των εργασιών για το Πάσχα.

«Μπορούσαν να συνεχιστούν οι επαφές στην Αθήνα την εβδομάδα αμέσως μετά την Μάλτα» τόνισε ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ, μιλώντας σε δημοσιογράφους στην Ουάσινγκτον, στο περιθώριο της εαρινής συνόδου του ΔΝΤ. Ωστόσο, όπως συμπλήρωσε, «αυτό δεν είναι δυνατό, λόγω των διακοπών για το Πάσχα στην Ελλάδα». Σύμφωνα με το Bloomberg, ο κ. Σόιμπλε υπογράμμισε επίσης ότι το Ταμείο «δεν καθυστερεί καθόλου αυτή τη διαδικασία».

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις