Βούλιαξε στο αίμα το Αφγανιστάν: Τουλάχιστον 140 στρατιώτες νεκροί

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βούλιαξε στο αίμα το Αφγανιστάν: Τουλάχιστον 140 στρατιώτες νεκροί

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: AlphaFreePress

Τουλάχιστον 140 Αφγανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν την Παρασκευή σε στρατιωτική βάση του Αφγανιστάν από την επίθεση Ταλιμπάν, σύμφωνα το υπουργείο Άμυνας. Η επίθεση, στην οποία συμμετείχαν περίπου δέκα μέλη των Ταλιμπάν, άρχισε την Παρασκευή στις 14:00 τοπική ώρα και έληξε το βράδυ. «Επτά εξ αυτών σκοτώθηκαν, δύο πυροδότησαν τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένοι και […]

22.04.2017 | 13:53

Τουλάχιστον 140 Αφγανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν την Παρασκευή σε στρατιωτική βάση του Αφγανιστάν από την επίθεση Ταλιμπάν, σύμφωνα το υπουργείο Άμυνας.

Η επίθεση, στην οποία συμμετείχαν περίπου δέκα μέλη των Ταλιμπάν, άρχισε την Παρασκευή στις 14:00 τοπική ώρα και έληξε το βράδυ.

«Επτά εξ αυτών σκοτώθηκαν, δύο πυροδότησαν τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένοι και ένας συνελήφθη από τις αφγανικές δυνάμεις», είπε ο στρατηγός Νταουλάτ Ουαζίρι, διευκρινίζοντας πως όλοι τους φορούσαν «στολές».

Πρόκειται για την πιο πολύνεκρη επίθεση σε βάση του αφγανικού στρατού.

Ένας αξιωματούχος στη βόρεια πόλη Μαζάρ-ι-Σαρίφ, όπου πραγματοποιήθηκε η επίθεση, δήλωσε σήμερα ότι τουλάχιστον 140 στρατιώτες σκοτώθηκαν και πολλοί άλλοι τραυματίστηκαν. Άλλοι αξιωματούχοι υποστηρίζουν ότι ο αριθμός των θυμάτων πιθανόν να είναι μεγαλύτερος, ωστόσο αναμένεται η επίσημη ανακοίνωση από την κυβέρνηση.

Η βάση η οποία δέχθηκε επίθεση, κοντά σε ένα τέμενος, στη Μαζάρ-ι-Σαρίφ, πρωτεύουσα της επαρχίας Μπαλχ, χρησιμοποιείται συχνά από ξένους στρατιωτικούς συμβούλους. Την ώρα της επίθεσης βρίσκονταν εκεί Γερμανοί και άλλοι ξένοι στρατιωτικοί που συμμετέχουν στην αποστολή του NATO.

Η επίθεση εξαπολύθηκε την ώρα που οι στρατιώτες έφευγαν μετά την προσευχή.

Οι Ταλιμπάν ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση με ανακοίνωση που έδωσαν στη δημοσιότητα.

 

Exit mobile version