Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Σάλος στη Ρόδο με την καθηγήτρια που έβγαζε με τη βία τρίχες από τα παιδιά
ΕΛΛΑΔΑ

Σάλος στη Ρόδο με την καθηγήτρια που έβγαζε με τη βία τρίχες από τα παιδιά

Στο Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο εκπαιδευτικών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, που εδρεύει στη Σύρο, παραπέμφθηκε καθηγήτρια σε σχολείο της Ρόδου, μετά τη διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης από τον καθηγητή – δικηγόρο κ. Σάββα Αλεξάνδρου, που έκρινε ότι προέκυψαν σε βάρος της ενδείξεις για το αδίκημα της αναξιοπρεπούς συμπεριφοράς και παραβάσεων του υπαλληλικού κώδικα των εκπαιδευτικών. Σύμφωνα με τις […]

Óôéãìéüôõðï áðü ôïí áãéáóìü ãéá ôç íÝá ó÷ïëéêÞ ÷ñïíéÜ, óôï Äçìïôéêü Ó÷ïëåßï Ìåãáëï÷þñéïõ ôçí ÔåôÜñôç 11 Óåðôåìâñßïõ 2012. (EUROKINISSI/ÈÁÍÁÓÇÓ ÊÁËËÉÁÑÁÓ)

Στο Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο εκπαιδευτικών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, που εδρεύει στη Σύρο, παραπέμφθηκε καθηγήτρια σε σχολείο της Ρόδου, μετά τη διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης από τον καθηγητή – δικηγόρο κ. Σάββα Αλεξάνδρου, που έκρινε ότι προέκυψαν σε βάρος της ενδείξεις για το αδίκημα της αναξιοπρεπούς συμπεριφοράς και παραβάσεων του υπαλληλικού κώδικα των εκπαιδευτικών.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες των γονέων, η καθηγήτρια του Γυμνασίου φώναξε έναν άτακτο μαθητή, τον έβαλε να καθίσει στην καρέκλα όσο κάποιος του κρατούσε τα χέρια και του έβγαζε τρίχες με το τσιμπιδάκι, με το ζόρι. Το ίδιο πράγμα, κατηγορείται πως έκανε σε πολλά ακόμη παιδιά, ενώ σοκ προκαλεί και η κατηγορία πως έκοψε τα κορδόνια ενός μαθητή με το ψαλίδι. Πέταξε το βιβλίο στο πρόσωπο ενός μαθητή επειδή διάβαζε σιγά και τον εξευτέλιζε, σύμφωνα πάντα με την αναφορά των γονέων, όταν δεν απαντούσε σωστά.

Στο πλαίσιο της έρευνας τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Δωδεκανήσου τυπώθηκε και υποβλήθηκε σε έλεγχο αντίγραφο από σελίδα μαθητή στο facebook, όπου μαθητής φέρεται να ανήρτησε φωτογραφία, στην οποία φορά μόνο το εσώρουχό του, με την καθηγήτρια να γράφει από κάτω «ωραίο βρακί».

Η ίδια αρνείται όλες τις κατηγορίες καικάνει λόγο για παραποίηση της αλήθειας και για προσπάθεια προσβολής της τιμής και της υπόληψής της.

Μαθητές της Γ’ Γυμνασίου στο οποίο υπηρετεί, απέστειλαν επιστολή στον προϊστάμενο της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου κ. Γιάννη Παπαδομαρκάκη υποστηρίζοντας ότι οι καταγγελίες σε βάρος της είναι συκοφαντικές ενώ αποδίδουν τα αδικήματα που καταγγέλθηκαν στην «μοναδική αίσθηση του χιούμορ» που έχει.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις