Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Εξαρθρώθηκε η συμμορία- εφιάλτης για οδηγούς και πεζούς
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εξαρθρώθηκε η συμμορία- εφιάλτης για οδηγούς και πεζούς

Του Πέτρου Καρσιώτη Σαράντα εννέα άνθρωποι, οδηγοί αυτοκινήτων, πεζοί η οδηγοί ταξί, έζησαν εφιαλτικές στιγμές στα χέρια πολυμελούς συμμορίας ληστών, κοντά στον καταυλισμό της Αγίας Σωτήρας, στο Μενίδι. Τα μέλη της συμμορίας, που έφθαναν τη μία… ντουζίνα(!), έστηναν παγίδες σε διερχόμενους οδηγούς πετώντας στο δρόμο πέτρες, ξύλα και άλλα εμπόδια. Τους ανάγκαζαν έτσι να σταματήσουν. […]

telos-sti-drasi-speiras-roma-sto-menidi-ebale-i-astunomia.w_hr

Του Πέτρου Καρσιώτη

Σαράντα εννέα άνθρωποι, οδηγοί αυτοκινήτων, πεζοί η οδηγοί ταξί, έζησαν εφιαλτικές στιγμές στα χέρια πολυμελούς συμμορίας ληστών, κοντά στον καταυλισμό της Αγίας Σωτήρας, στο Μενίδι.

Τα μέλη της συμμορίας, που έφθαναν τη μία… ντουζίνα(!), έστηναν παγίδες σε διερχόμενους οδηγούς πετώντας στο δρόμο πέτρες, ξύλα και άλλα εμπόδια. Τους ανάγκαζαν έτσι να σταματήσουν.

Την ίδια στιγμή πετάγονταν στο δρόμο, έβγαζαν τους οδηγούς έξω, και είτε με απειλή βίας είτε χτυπώντας τους με γροθιές, κλωτσιές και ρόπαλα, τους καταλήστευαν.

Στο στόχαστρο της συμμορίας και οι πεζοί

Άλλες φορές έβαζαν στο στόχαστρο πεζούς, οι οποίοι ζούσαν τον ίδιο εφιάλτη για να τους αρπάξουν κοσμήματα, χρήματα και κινητά τηλέφωνα που είχαν μαζί τους.

Θύματα της συμμορίας των δώδεκα, εκ των οποίων έχουν συλληφθεί οι τρεις, έπεσαν και πολλοί οδηγοί ταξί.

Κάποιοι από τους δράστες Ρομά, επιβιβάζονταν δήθεν ως πελάτες στα ταξί και τους οδηγούσαν στον καταυλισμό, όπου και οι άτυχοι βιοπαλαιστές, ζούσαν τον τρόμο στα χέρια των σκληρών κακοποιών.

Συνελήφθησαν τρεις, αναζητούνται άλλοι εννέα

Από αστυνομικούς της Ασφάλειας Μενιδίου, συνελήφθησαν τρεις Ρομά, ηλικίας 17, 18 και 35 ετών.

Έχουν ταυτοποιηθεί άλλα εννέα μέλη της συμμορίας και αναζητούνται καθώς έχουν εξαφανιστεί.

Σε βάρος όλων  σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένες περιπτώσεις ληστείας και κλοπής καθώς και για παράβαση του νόμου περί όπλων.

Οι κατηγορούμενοι, όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία,  τον τελευταίο μήνα είχαν συστήσει  με διαρκή δράση συμμορία, τα μέλη της οποίας διέπρατταν κλοπές και ληστείες σε βάρος οδηγών αυτοκινήτων και πεζών.

Με τεχνάσματα σταματούσαν τους οδηγούς και με χτυπήματα τους καταλήστευαν

Ως προς τον τρόπο δράσης, αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση,  οι κατηγορούμενοι με διάφορα τεχνάσματα εξανάγκαζαν τους διερχόμενους οδηγούς των οχημάτων να ακινητοποιούν το όχημα τους εντός του καταυλισμού στην περιοχή της Αγίας Σωτήρας Αχαρνών.

Με την απειλή ή χρήση σωματικής βίας, αφαιρούσαν τσάντες, χρηματικά ποσά και ηλεκτρονικές συσκευές που είχαν τα θύματά τους ή βρισκόταν εντός του οχήματος.

Επιπλέον, στοχοποιούσαν και πεζά άτομα, τα οποία κινούνταν σε δρόμους πλησίον του καταυλισμού και με τη χρήση σωματικής βίας, αφαιρούσαν τα κοσμήματα που έφεραν.

Μίσθωναν ταξί και παγίδευαν τους οδηγούς στον καταυλισμό με μαχαίρια

Σε άλλες περιπτώσεις οι κατηγορούμενοι μίσθωναν ταξί από διάφορες περιοχές της Αττικής και τα οδηγούσαν στην περιοχή Αγ. Σωτήρας Αχαρνών, όπου με χρήση σωματικής βίας ή μαχαιριών τους αφαιρούσαν ομοίως χρηματικά ποσά, ηλεκτρονικές συσκευές και διάφορα προσωπικά αντικείμενα.

Ακολούθως, διέφευγαν αναζητώντας ασφαλές «καταφύγιο» εντός του παρακείμενου καταυλισμού.

Από την μέχρι τώρα έρευνα, εξιχνιάσθηκαν σαράντα εννέα 49 περιπτώσεις ληστειών και κλοπών.

 

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις