Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Τουρκία: Συνέλαβαν διευθυντή που… αμφισβήτησε τον Ερντογάν!
ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Συνέλαβαν διευθυντή που… αμφισβήτησε τον Ερντογάν!

  Ακόμη δεν πρόλαβε να τελειώσει το δημοψήφισμα και στην Τουρκία άρχισαν τα όργανα. Ένας από τους διευθυντές του ειδησεογραφικού ιστότοποου Sendika.org συνελήφθη την Πέμπτη στην Κωνσταντινούπολη καθώς αμφισβήτησε τη «νομιμότητα» της νίκης του ναι στο δημοψήφισμα. Το site που διευθύνει ο Αλί Εργκίν Ντερμιρχάν, συνδέεται με τα συνδικάτα και ο ίδιος κατηγορείται για «διοργάνωση […]

 ebet-i-xagir-ti-psifizei-i-tourkia-ola-gia-to-dimopsifisma.w_l

Ακόμη δεν πρόλαβε να τελειώσει το δημοψήφισμα και στην Τουρκία άρχισαν τα όργανα.

Ένας από τους διευθυντές του ειδησεογραφικού ιστότοποου Sendika.org συνελήφθη την Πέμπτη στην Κωνσταντινούπολη καθώς αμφισβήτησε τη «νομιμότητα» της νίκης του ναι στο δημοψήφισμα.

Το site που διευθύνει ο Αλί Εργκίν Ντερμιρχάν, συνδέεται με τα συνδικάτα και ο ίδιος κατηγορείται για «διοργάνωση διαμαρτυριών στα κοινωνικά δίκτυα με στόχο να φανεί μη νόμιμο το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος», καθώς και για «υποκίνηση μίσους» και «εξύβριση ενός εκπροσώπου του κράτους».

Σύμφωνα με τον ίδιο τον ιστότοπο, οι Αρχές κατέσχεσαν το κινητό του και τον ηλεκτρονικό υπολογιστή του.

dimopsifisma-tourkia

«Το ναι δεν θα νομιμοποιηθεί, ο Sendika.org δεν θα σωπάσει», τονίζει ο ιστότοπος σε μήνυμα το οποίο ανέβασε μετά τη σύλληψη του Ντερμιρχάν.

Χθες Τετάρτη, σε διαδήλωση που αμφισβητούσε τη νίκη του «ναι», η αστυνομία συνέλαβε 16 μέλη της αριστεράς στην Κωνσταντινούπολη

Συνολικά εκδόθηκαν 38 εντάλματα σύλληψης.

Στη Σμύρνη, έξι άτομα συνελήφθησαν, με την κατηγορία ότι εξύβρισαν δημόσια τον Ερντογάν το βράδυ του δημοψηφίσματος.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις