Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Απεφάνθη η δικαιοσύνη για τον υπάλληλο που εμφάνισε όγκο εξαιτίας της δουλειάς του
ΚΟΣΜΟΣ

Απεφάνθη η δικαιοσύνη για τον υπάλληλο που εμφάνισε όγκο εξαιτίας της δουλειάς του

Μία θλιβερή είδηση από την Ιταλία έρχεται να αναδείξει τις σοβαρότατες συνέπειες στην υγεία, από την εκτεταμένη χρήση του κινητού τηλεφώνου. Ο Ρομπέρτο Ρομέο, εργαζόταν για 15 συνεχόμενα έτη στην εταιρεία κινητής τηλεφωνίας Telecom και χρησιμοποιούσε το κινητό του τηλέφωνο για περισσότερες από τρεις ώρες σε καθημερινή βάση. To 2010, του διαγνώσθηκε καλοήθης όγκος στο […]

cell660

Μία θλιβερή είδηση από την Ιταλία έρχεται να αναδείξει τις σοβαρότατες συνέπειες στην υγεία, από την εκτεταμένη χρήση του κινητού τηλεφώνου.

Ο Ρομπέρτο Ρομέο, εργαζόταν για 15 συνεχόμενα έτη στην εταιρεία κινητής τηλεφωνίας Telecom και χρησιμοποιούσε το κινητό του τηλέφωνο για περισσότερες από τρεις ώρες σε καθημερινή βάση.

To 2010, του διαγνώσθηκε καλοήθης όγκος στο δεξί αυτί και υπεβλήθη σε ιατρική επέμβαση. Αν και η ζωή του δεν κινδυνεύει, ο Ρομέο έχασε την ακοή από το δεξί αυτί, διότι του αφαιρέθηκε το ακουστικό νεύρο.

Στη χώρα προκλήθηκε σκάνδαλο, καθώς ο υπάλληλος κινήθηκε νομικά εναντίον της εταιρείας, αφού ήταν διαπιστωμένο πως ο όγκος προήλθε από την χρήση του υπηρεσιακού κινητού.

Ο ίδιος, κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου δήλωσε ότι «επί σειράν ετών έκανε συνεχή επαγγελματικά τηλεφωνήματα, διάρκειας ενός τετάρτου ή και είκοσι λεπτών».

Σήμερα, η ιταλική δικαιοσύνη δικαιώνει τον πρώην υπάλληλο εγκρίνοντας την καταβολή της αποζημίωσης, που θα καταβληθεί από το Ιταλικό Ίδρυμα Εργατικών Ατυχημάτων.

«Η απόφαση αυτή αναγνωρίζει την σχέση ανάμεσα σ’ αυτή την περίπτωση εμφάνισης όγκου και την χρήση κινητού τηλεφώνου», τόνισαν οι δικηγόροι του, που τώρα παλεύουν για να εγκριθεί από το κράτος εκστρατεία ενημέρωσης σχετικά με τους κινδύνους από την υπερβολική χρήση των κινητών τηλεφώνων.

Δημιούργησαν παράλληλα τον ιστότοπο neurinoma.info, στον οποίο έχουν αναρτήσει όλα τα στοιχεία που έχουν συλλέξει. «Οι πιο ευάλωτες κατηγορίες πολιτών, σε ό,τι αφορά τυχόν κινδύνους από υπερβολική χρήση κινητού, είναι τα παιδιά και οι έγκυες γυναίκες», δήλωσε στα ιταλικά μέσα ενημέρωσης ο δικηγόρος Στέφανο Μπερτόνε.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις