Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ / Βασιλική Πλεξίδα: Η αρχιλοχίας που σώθηκε περιγράφει τις στιγμές τρόμου (pics-vid)
ΕΛΛΑΔΑ

Βασιλική Πλεξίδα: Η αρχιλοχίας που σώθηκε περιγράφει τις στιγμές τρόμου (pics-vid)

Η χώρα, οι Ειδικές δυνάμεις πενθούν, για τα τέσσερα θύματα του μοιραίου ελικοπτέρου Χιούι, που συνετρίβη χθες στο Σαραντάπορο Ελασσόνας. Πρόκειται για τους Ιωάννη Τζανιδάκη, Θωμά Αδάμο, Δημοσθένη Γούλα, Κωνσταντίνο Χατζή. Το ελικόπτερο, του οποίου τα ίχνη χάθηκαν ξαφνικά, εντοπίστηκε χάρη στις ενέργειες τεχνικών της ΔΕΗ, οι οποίοι ειδοποιήθηκαν από κατοίκους της περιοχής σχετικά με […]

βασ

Η χώρα, οι Ειδικές δυνάμεις πενθούν, για τα τέσσερα θύματα του μοιραίου ελικοπτέρου Χιούι, που συνετρίβη χθες στο Σαραντάπορο Ελασσόνας.

Πρόκειται για τους Ιωάννη Τζανιδάκη, Θωμά Αδάμο, Δημοσθένη Γούλα, Κωνσταντίνο Χατζή.

1 ad1 dimos xatzis vicky4

Το ελικόπτερο, του οποίου τα ίχνη χάθηκαν ξαφνικά, εντοπίστηκε χάρη στις ενέργειες τεχνικών της ΔΕΗ, οι οποίοι ειδοποιήθηκαν από κατοίκους της περιοχής σχετικά με διακοπές ρεύματος. Οι τεχνικοί έψαχναν από πού προήλθε η βλάβη μέχρι που κατέληξαν στο σημείο της τραγωδίας.

Η Βασιλική Πλεξίδα, η αρχιλοχίας που σώθηκε από θαύμα, βρισκόταν αιμόφυρτη και σε κατάσταση σοκ στο σημείο, χωρίς να μπορεί να καταλάβει τι έχει συμβεί. Μόνη της αγωνία, αν θα καταφέρουν οι συνάδελφοι να τους βρουν, ενώ δεν είχε ιδέα για την τραγική κατάληξη των υπολοίπων.

Οι τεχνικοί ειδοποίησαν άμεσα το ΑΤΑ, ενώ άναψαν φωτιά για να δώσουν το στίγμα στο Σούπερ Πούμα, το οποίο παρέλαβε την Βασιλική Πλεξίδα και τη μετέφερε στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης. Στην πρώτη της κατάθεση, περιγράφει τα τελευταία δευτερόλεπτα πριν την τραγωδία.

«Πετούσαμε χαμηλά»

Ο καιρός δεν ήταν καλός, πέσαμε σε ομίχλη, λέει η αρχιλοχίας.

«Η ορατότητα ήταν χαμηλή ως μηδενική».

«Το ελικόπτερο ακούμπησε στα καλώδια της ΔΕΗ», λέει σύμφωνα με την εφημερίδα “Το Έθνος” η Βασιλική Πλεξίδα, «όλα έγιναν σε κλάσματα του δευτερολέπτου. Με την πρόσκρουση στο έδαφος έχασα τις αισθήσεις μου».

«Όταν ύστερα από ώρα βρήκα ξανά τις αισθήσεις μου ήταν σαν να ζω σε ένα εφιαλτικό όνειρο. Είχα αφόρητους πόνους σε όλο μου το σώμα», λέει η νεαρή υπαξιωματικός σύμφωνα με το “Έθνος”.

a4-1-540x459

Όπως δείχνουν τα πρώτα στοιχεία, το ελικόπτερο καρφώθηκε με το μπροστινό μέρος στο έδαφος και αμέσως διαλύθηκε ολοσχερώς.

Μεταλλικά τμήματα που αποκολλήθηκαν και κυρίως το τμήμα της μηχανής προκάλεσαν ακαριαίο θάνατο στους τέσσερις αξιωματικούς, που βρέθηκαν μέσα στο ελικόπτερο.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις