Η διαλυμένη “υγεία” σκοτώνει: Πέθανε 45χρονη γυναίκα λόγω… βλάβης!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η διαλυμένη “υγεία” σκοτώνει: Πέθανε 45χρονη γυναίκα λόγω… βλάβης!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: AlphaFreePress

Δεν έχουν τέλος οι τραγωδίες που προκαλούνται εξαιτίας της διαλυμένης υγείας στη χώρα μας. Μία 45χρονη από το Αερινό Μαγνησίας, στον οικισμό «Κοκαλέικα» κατέληξε στο σπίτι της το απόγευμα του Μ. Σαββάτου, από καρδιακό επεισόδιο, καθώς το ασθενοφόρο έπαθε βλάβη στον δρόμο! Το όχημα του ΕΚΑΒ έφτασε στα είκοσι λεπτά και σχεδόν έξω από το […]

20.04.2017 | 08:35

Δεν έχουν τέλος οι τραγωδίες που προκαλούνται εξαιτίας της διαλυμένης υγείας στη χώρα μας.

Μία 45χρονη από το Αερινό Μαγνησίας, στον οικισμό «Κοκαλέικα» κατέληξε στο σπίτι της το απόγευμα του Μ. Σαββάτου, από καρδιακό επεισόδιο, καθώς το ασθενοφόρο έπαθε βλάβη στον δρόμο!

Το όχημα του ΕΚΑΒ έφτασε στα είκοσι λεπτά και σχεδόν έξω από το σπίτι της άτυχης γυναίκας ακινητοποιήθηκε. Το άλλο κοντινό ασθενοφόρο δεν είχε πλήρωμα, ενώ τελικά ήρθε δεύτερο από το Κέντρο Υγείας Αλμυρού για να παραλάβει την άτυχη Βασιλική Καλτσά-Κορώνα, νεκρή πια…

Ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ Μαγνησίας, Κώστας Χατζησταματίου εξήγησε στο «Ράδιο Ένα 102,5» πως υπήρξε μηχανική βλάβη ακινητοποίησε το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ ενώ τονίζει πως οι βλάβες είναι πολύ συχνό πρόβλημα. Μάλιστα όπως είπε, ο οδηγός του οχήματος, συμπλήρωνε νερό στον κινητήρα με το λάστιχο, για να μπορέσει να κινηθεί το ασθενοφόρο και να επιστρέψει στον Βόλο.

Για τη συγκεκριμένη περίπτωση τόνισε ότι «κλήθηκε το ασθενοφόρο για παροχή συνδρομής σε γυναίκα στο Αερινό, υπήρχε πληροφόρηση ότι η κατάσταση ήταν σοβαρή και ενδεχομένως η γυναίκα να ήταν νεκρή και δόθηκε εντολή στο ασθενοφόρο που είχε την κάλυψη της εθνικής οδού και την ώρα εκείνη έκανε περιπολία στο ύψος του Αλμυρού ενόψει του Πάσχα. Το ασθενοφόρο, σύμφωνα με τον πρόεδρο των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ Βόλου, έφτασε στον οικισμό «Κοκαλέικα» σε 20-25 λεπτά μετά την κλήση.

Φτάνοντας στο σπίτι το ασθενοφόρο, έπαθε ζημιά, καθώς έσπασε ένα κολάρο του κινητήρα, με αποτέλεσμα να βγει ατμός και δεν πήρε φωτιά», δήλωσε ο κ. Χατζησταματίου.

Το πλήρωμα του πρώτου ασθενοφόρου προσπάθησε να επαναφέρει την 45χρονη με ανάνηψη και, αφού έφτασε στο σπίτι ο γιατρός με το ασθενοφόρο του Αλμυρού, διαπίστωσε τον θάνατο της.

Για το Κέντρο Υγείας Βελεστίνου ο πρόεδρος των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ ανέφερε ότι δεν υπάρχει 24ωρη κάλυψη για ασθενοφόρο, καθώς έχουν μείνει δύο οδηγοί, με αποτέλεσμα να υπάρχουν βάρδιες ακάλυπτες.

 

Exit mobile version