Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Αυτοί είναι οι 4 Αλβανοί που λήστευαν τους επώνυμους (photos)
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αυτοί είναι οι 4 Αλβανοί που λήστευαν τους επώνυμους (photos)

  Tου Πέτρου Καρσιώτη Τις φωτογραφίες των τεσσάρων Αλβανών κακοποιών, που συναποτελούσαν τη συμμορία που λήστευε επώνυμους και επιχειρηματίες  στα Νότια Προάστια της Αττικής, δίνει στη δημοσιότητα η Αστυνομία κατόπιν σχετικής εντολής του εισαγγελέα. Η  δημοσιοποίηση των φωτογραφιών των μελών της εγκληματικής οργάνωσης γίνεται καθώς οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής, που συνέλαβαν τον έναν […]

 αλβανοι-640x408

Tου Πέτρου Καρσιώτη

Τις φωτογραφίες των τεσσάρων Αλβανών κακοποιών, που συναποτελούσαν τη συμμορία που λήστευε επώνυμους και επιχειρηματίες  στα Νότια Προάστια της Αττικής, δίνει στη δημοσιότητα η Αστυνομία κατόπιν σχετικής εντολής του εισαγγελέα.

Η  δημοσιοποίηση των φωτογραφιών των μελών της εγκληματικής οργάνωσης γίνεται καθώς οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής, που συνέλαβαν τον έναν από τους τρεις κακοποιούς-οι υπόλοιποι διέφυγαν στην Αλβανία- αποσκοπεί στο να αναγνωριστούν και από άλλα θύματα.

Πιστεύεται ότι έχουν διαπράξει ακόμη περισσότερες ληστρικές επιδρομές από αυτές που έχουν αποδειχθεί έως τώρα.

Ο Νίκος Βέρτης, η Τέτα Καμπουρέλη, ο Τόνυ Μαυρίδης στα θύματα της συμμορίας

Πρόκειται για τη συμμορία που εισέβαλε στο σπίτι του τραγουδιστή Νίκου Βέρτη και άρπαξε το χρηματοκιβώτιο, στο σπίτι της αισθητικού των επωνύμων Τέτας Καμπουρέλη, όπου πυροβόλησαν χωρίς τραυματισμό την ίδια και τον σύζυγό της, στο σπίτι του μουσικού παραγωγού Τόνυ Μαυρίδη και σε σπίτια ευκατάστατων πολιτών.

20042017gada004

Σε βάρος τους, ασκήθηκε ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά μονάδα, άπαξ και κατά συρροή, εγκληματική οργάνωση (συγκρότηση, ένταξη, διεύθυνση), ληστεία κατά συναυτουργία, κατά συρροή, κλοπή διακεκριμένη κατά συναυτουργία και σε απόπειρα, κατ’ εξακολούθηση, υπεξαίρεση, οπλοφορία διακεκριμένη και μη, οπλοχρησία, οπλοκατοχή.

Σχετικά για τη δράση τους και τις προκλητικές τους εμφανίσεις στα… μπουζούκια, πρόσφατα η Alphafreepress, έγραψε:

Τα έσπαγαν στα μπουζούκια κι ανέβαζαν φωτογραφίες στο Facebook 

20042017gada001s

«Σήκωναν» χρηματοκιβώτια από σπίτια επωνύμων, συγκέντρωναν χιλιάδες ευρώ και ανέβαζαν φωτογραφίες τους στο Facebook, όπου εικονίζονταν να «τα σπάνε» στα μπουζούκια!

Οι αστυνομικοί της ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής, που εξαρθρώνουν τη «συμμορία των επωνύμων» με τη σύλληψη 22χρονου Αλβανού, έχουν στοιχεία ότι τα μέλη της αδίστακτης συμμορίας στην κατοχή της οποίας βρέθηκε και καλάσνικοφ, είχαν διασκεδάσει και στο νυχτερινό κέντρο όπου τραγουδούσε ένα από τα θύματά τους!

Ο δημοφιλής τραγουδιστής Νίκος Βέρτης, ο οποίος έπεσε δύο φορές θύμα της συμμορίας των τουλάχιστον τεσσάρων Αλβανών κακοποιών, τρεις εκ των οποίων διέφυγαν στην Αλβανία, όπου υπάρχει πληροφορία ότι ένας συνελήφθη εκεί για άλλο αδίκημα.

Xτύπησαν σειρά ακόμη επωνύμων και μη

Εκτός από το Νίκο Βέρτη, του οποίου με ληστρική επιδρομή στο σπίτι του στη Βούλα άρπαξαν το χρηματοκιβώτιο με 30.000 ευρώ την πρώτη φορά και του οποίου επίσης άρπαξαν με τέχνασμα το τζιπ από πάρκινγκ με 6.000 ευρώ, οι σκληροί κακοποιοί χτύπησαν και μια σειρά άλλων επωνύμων.

Όπως έχει γράψει η Alphafreepress, είναι οι κουκουλοφόροι με το βαρύ οπλισμό που εισέβαλαν στο σπίτι της αισθητικού των επωνύμων Τέτας Καμπουρέλη- συνεπλάκησαν με τον σύζυγό της και πυροβόλησαν στον αέρα- στο σπίτι του Στηβ Κακέτση απ’ όπου άρπαξαν τζιπ, ενώ λήστεψαν τον μουσικό παραγωγό Τόνυ Μαυρίδη, πρώην σύντροφο της ΄Ελενας Παπαρίζου.

20042017gada002

Σε ένα εκατομμύριο ευρώ υπολογίζεται η συνολική λεία της συμμορίας

Όμως, οι ίδιοι πριν από τη διαφυγή των τριών στην Αλβανία, είχαν εξαπολύσει ληστρικές επιθέσεις σε σπίτια άλλων τριάντα έξι πολιτών, οι οποίοι διαμένουν στα Νότια Προάστια της αττικής με τη συνολική λεία τους να υπολογίζεται σε ένα εκατομμύριο ευρώ.

Ενώ ήδη έχει κινηθεί η διαδικασία έκδοσης ευρωπαϊκών ενταλμάτων για τη σύλληψή τους καθώς εκφράζεται φόβος επιστροφής κάποια στιγμή και επανασύστασης της συμμορίας, γίνονται γνωστές λεπτομέρειες και από εισβολές σε σπίτια άλλων πολιτών.

20042017gada003

Η ενέδρα σε επιχειρηματία στην Εκάλη

Τον Σεπτέμβριο  2016 στην Πλ. Αγίου Γεωργίου στην Εκάλη, τα μέλη της συμμορίας , έστησαν ενέδρα σε επιχειρηματία την ώρα που έβγαινε από το σπίτι του και κρατώντας τον όμηρο, τον υποχρέωσαν να ξαναμπεί στο σπίτι.

Εκεί οι κουκουλοφόροι-τρόμος, με την απειλή όπλων ακινητοποίησαν τον πατέρα του και τον θείο του.

Ένας από τους Αλβανούς ληστές,  έκανε επίμονες ερωτήσεις στον επιχειρηματία, δείχνοντας ότι είχαν παρακολουθήσει κάθε κίνηση των μελών της οικογένειάς του.

«Που είναι η γυναίκα σου τώρα. Ξέρουμε ότι κυκλοφορεί με Μερσεντές. Πότε θα επιστρέψει»!

Φωτογραφίες των κουκουλοφόρων επί το… έργον!

Στη δικογραφία περιλαμβάνονται φωτογραφίες των δραστών επί το… έργον, όπως αποτυπώθηκαν από τις κάμερες των σπιτιών στα οποία εισέβαλαν.

Όπως συνέβη και σε οικία επιχειρηματία, Σεπτέμβριο του  2016 στην περιοχή της Βούλας. Εκεί, αφαίρεσαν 50.000 ευρώ μετρητά και κοσμήματα αξίας 120.000 ευρώ.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις